Gastblog door Dewi Scheijbeler van CrossFit Vlissingen

Ik hou van bewegen, ik wandel graag, loop hard, zwem en CrossFit.
Maar onder bewegen valt ook fietsen. Ik heb een hekel aan fietsen. Al van kleins af aan probeer ik de fiets zoveel mogelijk te mijden. Fietsen vind ik dus niet leuk. Maar er is nog een vorm van bewegen die mij niet kan bekoren. Je raad het al. Roeien!

Helaas kom je er bij CrossFit niet onderuit. Roeien zal je!
In het begin probeerde ik, net zoals fietsen het roeiapparaat zoveel mogelijk te mijden. Maar zoals ik net al zei, roeien komt overal terug. In de warming up, in de WOD zelf, en in de cooling down. Natuurlijk is dat niet voor niks. Roeien is een goede full body oefening en ook nog eens ideaal om je conditie te verbeteren (en te meten!).

Wanneer er geroeid moest worden ging ik met ietwat tegenzin op die roeimachine zitten. Ik trok wat aan die hendel en probeerde er zo snel mogelijk van af te zijn. Nou, ik kan je vertellen dat werkt niet. In ieder geval niet voor mij.Bij roeien draait het om techniek en het aantal slagen per minuut. Als je niet op die klok voor je kijkt en je doet maar wat ga je nooit een pr op 500m of zelfs 5km halen. En dat is juist wel wat ik wil!

Dus ik moest aan de bak, en ben aan de slag gegaan. Techniek verbeteren, ademhaling onder controle houden en proberen zo veel mogelijk goede slagen te halen. Dit betekent dat ik voor of na elke training toch altijd wel een stukje probeer te roeien.
Ik vind het nog steeds niet leuk en voel me elke keer weer benadeeld omdat ik wat klein van stuk ben. Ik heb het idee dat mensen met langere benen ook langere slagen kunnen maken en dus een snelle tijd kunnen halen. Dit is natuurlijk een hoop onzin maar het klinkt zo lekker als excuus (wat het natuurlijk niet is).

Hopelijk kan ik over een maand of wat een paar kilometer roeien met gemak, zonder te klagen of het gevoel te hebben dat ik na afloop aan de zuurstof moet!

Wil jij ook een gastblog schrijven? Lees hier meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *