Koffie is heerlijk. Vele van ons drinken tenminste twee keer per dag koffie. Sommigen houden van zwarte koffie, andere weer met veel melk en andere met een extra smaakje. Maar koffie is niet lekker als het koud is. Te hete koffie is ook niet goed. Je kunt schade oplopen. Maar gelukkig kun je de schade voorkomen. Hoe doe je dat? wat te doen bij een verbrand gehemelte?

Effect van koffie

Koffie kan zowel een positief als negatief effect hebben op je gezondheid. Als je elke dag koffie drinkt kan het wel nadelig zijn, maar drink je dit enkele keren per maand heeft het geen effect op je gezondheid. De toevoegingen van je koffie bepalen ook het effect op je gezondheid. Toevoeging van melk, room en chocolade heeft een positief effect. Koffie drinken op lege maag is wel schadelijk vooral hete koffie.

Nadeel hete koffie

Hete koffie is heerlijk, maar heeft ook zijn nadelen. Door te hete koffie te nuttigen verhoog je het risico op slokdarmkanker. Door de hitte wordt de binnenwand van de slokdarm vernietigt, hierdoor moeten de cellen steeds regenereren.  Door dit proces is er kans dat de normale cellen zullen veranderen in kankercellen. De slokdarmkanker kan overgaan tot mondkanker.

Voorkom hete koffie

Je koffie wordt heet bereid, maar door hem even te laten staan mag je het drinken. Je koffie lost niet goed op als het niet warm is. Het wordt daarom bereid in een koffiezetapparraat. Als je in de ochtend gewend bent koffie te drinken kun je het eerst maken en daarna in bad gaan. Tot de tijd dat je eruit bent is je koffie nog net niet koud, maar wel drinkbaar. Ben je ergens anders en wil je een kopje koffie dan kun je tussentijd een babbeltje houden met iemand, de krant lezen of in je mobiel bezig zijn totdat je koffie afkoelt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *