Je ontkomt er haast niet aan. De veelbelovende verhalen over superfoods. Gezondheids guru’s, healthfreaks, tv shows en zelfs complete boeken hebben het nergens anders meer over dan over super food. Wat superfoods zijn dat hebben we al eens besproken. Ook wat superfoods toevoegen en wat er waar en niet waar is over superfoods hebben we al eens behandeld.

Doordat de superfoods geen hype blijken te zijn maar echt een vast onderdeel in de dagelijkse voeding zijn geworden, staan we regelmatig stil bij 1 van de voedingsbronnen die valt onder de term ‘Superfoods’. We bespreken de werking, de voordelen en de eventuele fabels. Vandaag is Chiazaad aan de beurt.

Wat is Chiazaad?

Chiazaad komt van de Salvia hispanica. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een Mexicaanse plant die verwant is aan de muntplant. De zaden van de Salvia hispanica plant worden niet bewerkt of iets dergelijks. Ze kunnen direct geconsumeerd worden zonder toevoeging. De Chiazaden werden al door de Azteken en in de Maya cultuur gebruikt. Tot voor kort zag men niet in hoeveel toegevoegde waarde de zaden kunnen hebben voor je dagelijkse voeding.

Waarom Chiazaad eten?

Waarom zou je Chiazaad opnemen in je voedingsschema? Omdat het vol zit met omega 3 vetzuren. Sterker nog, er is geen plantaardige bron die rijker is Omega 3 vetzuren dan Chiazaad. Naast Omega-3 is Chiazaad een zeer goede bron voor plantaardige eiwitten, vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Deze laatstgenoemde zorgen ook langer voor een ‘vol gevoel’ waardoor je minder snel grijpt naar een tussendoortje. Een prima voedingsstof voor in je dieet dus! Lijnzaad zou dezelfde werking hebben maar is bewezen minder effectief dan Chiazaad.

Van Chiazaad krijg je een gezonde dosis energie om de dag mee door te komen. Daarbij zijn ze makkelijk te eten. Je kunt ze direct eten of even laten weken in een bakje yoghurt. Door deze vezels zit je sneller vol, eet je minder en krijg je dus minder calorieën binnen.

Chiazaad is een van de superfoods waar het allemaal mee is begonnen en is bewezen effectief. Ze zitten vol anti oxidanten, eiwitten en Omega-3 vetzuren. Een zeer goede en makkelijke toevoeging voor elke sporter!

[su_button url=”http://www.bodyenfitshop.nl/bfshop/?tt=11113_12_198660_&r=%2Fsuperfood%2Fchiazaad%2Fbody-en-fit-superfoods%2Fpure-chiazaad%2F” target=”blank” style=”glass” background=”#D33F05″ size=”10″ wide=”yes”]Meer lezen over Chiazaad en goedkoop Chiazaad bestellen.[/su_button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *