Vind je het heerlijk om lekker te trainen in de gym maar heb je een hekel aan cardio? Geen paniek! Er zijn leuke manieren om aan cardio te doen.

Veel krachtsporters kennen het probleem. Om in spiermassa aan te komen moet je hard trainen en goed eten. Vooral dat eten kan helpen bij goede progressie. Maar door het vele eten kan je vetpercentage snel omhoog gaan. Dat je dit tegen gaat met de juiste dosis cardio is geen geheim. Maar de meeste krachtsporters willen aan de gewichten hangen, het maximale uit zichzelf halen en nieuwe records zetten. Cardio vinden zij maar saai.

Toch is cardio een belangrijk onderdeel van het ‘Burn the fat and feed the muscle’ principe. Door na je krachttraining cardio te doen verbrand je veel vet. Zorg voor voldoende eiwitten en BCAA’s om de afbraak van je spieropbouw tegen te gaan. Dit zijn basis principes. Maar hoe ga je jezelf op die loopband krijgen na een zware workout? Hoe ga je jezelf dwingen tot zo’n saaie cardio training? Voor de één is dat een kwestie van gewoon doen. Voor de ander is het een pure marteling. Val jij in die laatste categorie? Dan hebben we maar 1 tip voor je. Maak cardio leuk!

Hoe kun je cardio leuk maken?

Je kunt een crosstrainer niet ineens leuk gaan vinden met een muziekje. Het blijft voor velen afzien. Je moet iets zoeken wat je daadwerkelijk leuk vind om te doen. Veel mensen kiezen hier voor boksen. Een bokstraining als cardio is zeer effectief en leuk. Een bokstraining is een intense cardio workout en leuk om te doen. Je kunt ervoor kiezen om je bij een boksschool in te schrijven. Vaak zijn er mogelijkheden om 1 of 2 keer in de week te trainen tegen een laag tarief. Boksen is lekker intensief, je moet veel bewegen en verbrand vet op de juiste plekken.

Heb je deze mogelijkheid niet? Dan kun je thuis boksen als cardio. Je hebt alleen maar ruimte, een bokszak en handschoenen nodig. Heb je een kamer over of ruimte in je schuur of op zolder? Dan kun je direct aan de slag. Een bokszak en bokshandschoenen heb je al vanaf enkele tientjes. Een stuk goedkoper dan je aanmelden op een boksschool. Daarbij kun je lekker thuis je cardio doen en heb je van niemand last.

Een volledige boksset vanaf € 40,- vind je bijvoorbeeld bij FitnessKoerier. Wacht niet langer, maak cardio leuk. Iedereen zal beamen dat je met boksen meer vet verbrand dan met welke cardio training dan ook. Simpelweg omdat het leuk is en je het daarom vaker zal doen!

Fitnesskoerier.nl - Fitness, krachtsport en personal training

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *