Feit: Muziek tijdens het sporten zorgt voor betere prestaties. Je bent immers niet bezig met de pijn of vermoeidheid die je voelt, maar je gaat gewoon lekker door op de muziek. Daarbij komt ook dat 80% van de sporters meer geniet van de work-out als zij met muziek op sporten. Maar dan moet dit wel muziek zijn die jij graag luistert en op het juiste tempo is. Daarom geven we ook als tip jouw eigen playlist samen te stellen en dit te luisteren via sport oordopjes, in plaats van te luisteren naar muziek in de sportschool. Hoe muziek jou helpt beter te sporten, lees je hier.

Invloed van muziek op je work-out

Je favoriete nummer kan je tijdens jouw work-out motiveren om net even wat verder te gaan of door te zetten als je eigenlijk wilt stoppen. Muziek zorgt voor afleiding én stimulatie. Dit zijn twee punten die je nodig hebt om jouw sportprestaties te verbeteren. Door de stimulatie produceert je lichaam meer dopamine: het plezierstofje van je hersenen. Het helpt om doelgericht te handelen en te denken en bovendien verbetert jouw bewegingscontrole.

Belangrijk: Zorg voor de juiste muziek

Wanneer je wilt dat muziek jou stimuleert tijdens het sporten, moet je kiezen voor de juiste muziek. Wat de juiste muziek is, laat je afhangen van jouw persoonlijke voorkeur voor muziek: Kies allereerst naar een artiest, muziek stijl of genre dat jij leuk vindt.

Vervolgens kijk je naar de work-out waartijdens je de muziek wilt draaien. Vanzelfsprekend speel je tijdens het hardlopen een sneller nummer af dan wanneer je aan yoga doet. Hierbij kijk je dus naar de snelheid van het nummer: de Beats Per Minute (bpm). Op de website songbpm.com kun je de bpm van een nummer eenvoudig checken. Verderop in het artikel leggen we per work-out uit welke snelheid je het beste kunt kiezen.

Sport oordopjes

Uit onderzoeken blijkt dus dat muziek tijdens het sporten pas werkt wanneer je naar de – voor jou – juiste muziek luistert. De muziek in de sportschool voldoet hier dus niet altijd aan. Daarom raden we je aan je eigen playlist samen te stellen en een paar sport oordopjes aan te schaffen, die afgestemd zijn op de behoeften van sporters. Sport oordopjes zijn namelijk bestand tegen zweet en vocht, licht in gewicht en ze vallen niet uit, zoals dat bij gewone oordopjes wel vaak gebeurt. Daarbij kun je ook kiezen voor draadloze oordopjes, zodat je geen last hebt van snoeren bij het bewegen.

Welke muziek bij welke work-out?

De truc is om precies het juiste ritme te vinden voor jouw activiteit. Wanneer je bijvoorbeeld een te laag tempo kiest, word je niet genoeg gemotiveerd, maar kies je een te hoog tempo, dan kun je makkelijk uit je ritme raken. Gelukkig kunnen wij je helpen.

Gemiddelde tempo’s (tussen de 118 en 139 beats per minuut) zijn goed voor activiteiten zoals wandelen en gewichtheffen. Hardlopers kiezen liever voor een sneller tempo, dus zij zoeken muziek met een tempo tussen de 147 en 180 beats per minuut. Hieronder sommen we dit op:

Sport oordopjes met korting

Je wilt je volledig focussen op jouw work-out en de muziek, dus niet op uitvallende oordopjes. Daarom krijg je bij koptelefoon specialist GetLoud.nl nu 10% korting op hun assortiment sport oordopjes. Kies een paar sport oordopjes op GetLoud.nl en gebruik de code GETSTRONG in je winkelmandje. Je krijgt dan direct de 10% korting! Deze actie loopt t/m 31 augustus 2017, dus profiteer nu het nog kan. Je zal merken dat jouw sportprestaties verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *