Steunkousen worden gebruikt door mensen die last hebben van vochtophoping. Wanneer problemen zoals jeuk, kramp of een vermoeid gevoel in de benen langere tijd aanhouden, kunnen spataderen ontstaan. Door een slechte doorbloeding kan vocht zich ophopen in de benen. Van buitenaf wordt er druk gelegd op je been, waardoor er minder vocht wordt aangemaakt. Een steunkous mag niet te strak om je arm of been zitten, maar ook niet te los. Steunkousen kun je vinden in verschillende sportwinkels, maar je kunt ze ook op maat laten maken. Olfit is daar een voorbeeld van, een shop gespecialiseerd in al dit soort producten. Steunkousen oefenen niet alleen druk uit maar zorgen ook voor steun aan je been of arm. De druk stimuleert namelijk je bloedsomloop en kan hierdoor je klachten verminderen.

steunkousenOok sporters maken gebruik van steunkousen. Maar niet alleen tijdens het sporten kunnen ze gedragen worden, maar ook na het sporten. De steunkousen zorgen voor een betere bloeddoorstroming, doordat het bloed omhoog wordt geduwd. Zo kan de zwelling verminderen. Het is dus belangrijk dat je de kousen elke dag draagt zodat ze hun werk kunnen doen. Tijdens het sporten hoeven de steunkousen niet gedragen te worden. Door de inspanning en het aanspannen van de spieren regelt het lichaam zelf de bloedcirculatie. Een steunkous tijdens het sporten heeft eigenlijk dus geen nut.

Steunkousen kunnen ook helpen om spierpijn na het sporten te verminderen. Tijdens periode’s van rust en herstel kun je dus een steunkous aandoen. De druk van de kousen moet niet te sterk zijn, maar comfortabel en stevig genoeg. Steunkousen vervangen geen warming-up of rekoefeningen, maar je kunt ze wel aandoen tijdens het beoefenen van deze activiteiten. Steunkousen zijn nuttig tegen spataders of trombose. Ze dienen dus niet om een symptoom te vermijden, maar om deze weg te nemen. Ben je dus vaak aan het sporten of heb je last van vochtophoping? Dan kan een steunkous een goede hulpmiddel voor je zijn. Ben je dus opzoek naar stevige steunkousen? Deze kun je vinden op Olfit.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *