Elk medicijn heeft zo zijn eigen voor en nadelen en is het belangrijk voor de arts om de juiste balans te vinden bij het uitschrijven, vooral wanneer er sprake is van andere medicijnen welke ook ingenomen moeten worden. zolpidem behoort tot de groep van medicijnen welke wordt voorgeschreven wanneer er sprake is van slaapstoornissen en doet het dat door bepaalde chemische reacties in de hersenen te beïnvloeden voor een gebalanceerd geheel.

Gebruik het alleen wanneer de behoefte er is

Personen die moeilijk in slaap kunnen vallen, moeten Zolpidem innemen wanneer ze daar de behoefte aan hebben. Dat hoeft dus niet elke dag te zijn en blijf je zo dus de controle over het gebruik behouden. Gemiddeld is na inname een slaaprust van 8 uurtjes gegarandeerd en is het aangeraden om dat aan te houden. Wie eerder opstaat, heeft namelijk de kans om last te krijgen van duizeligheid.

Het nadeel van Zolpidem is het feit dat de oorzaak van de slapeloosheid zelf niet wordt aangepakt. Na gestopt te zijn met het gebruik, ervaart men soms een nog grotere mate van rusteloosheid bij het slapen gaan. Ook is het niet aangeraden om bij gebruik van Zolpidem plaats te nemen achter het stuur of machines te bedienen. Dit heeft in de praktijk toch wel een grote invloed op het kunnen functioneren van betreffend persoon in de maatschappij. Het is echter de rust welke het verschaft in de vorm van een ononderbroken slaap, die een verlichting voor velen betekent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *