Je hoort het steeds vaker, workouts met een Kettlebell. Maar wat is dan precies een Kettlebell en wat is het geheim van dit fitnesswonder? Een Kettlebell is eigenlijk niets meer dan een kogel met daaraan een handvat. Hieraan kun je de Kettlebell met 1 of met 2 handen vasthouden.

De kracht van de kettlebell is waarschijnlijk de eenvoud. Daarbij is de kettlebell ook nog een multifunctioneel trainingsmiddel. Je kunt er veel verschillende oefeningen mee doen die goed zijn voor je buispieren, je rug,je armen en je benen. Je traint er dus je hele core mee! Doordat je meerdere spiergroepen tegelijk traint is een kettlebell workout behoorlijk zwaar. Dit maakt het natuurlijk ook extra effectief.

kettlebell

De kettlebellswing is de meeste bekende kettlebell oefening. Je staat met je benen ongeveer op schouderbreedte met een holle rug iets door je knieën gebogen. De kettlebell hou je met 2 handen vast. De kettlebell hangt tussen je knieën. Je zwaait de kettlebell omhoog tot ongeveer neushoogte. Tijdens je swing strek je je knieën iets maar niet volledig. Zodra de kettlebell weer terug naar beneden gaat buig je met de kettlebell mee, laat je deze tussen benen doorgaan en met holle rug zwaai je de kettlebell zo ver als mogelijk naar achter zonder van je plaats te gaan.

Behalve de kettlebellswing kun je de kettlebell in veel meer oefeningen gebruiken. Verschillende fitness guru’s zweren bij de kettlebell oefeningen. Zo kun je richten op je buikspieren of juist op je benen, rug of armen. Nog een voordeel van de kettlebell is dat je het eenvoudig thuis kunt gebruiken. Het neemt geen ruimte in en een kettlebell is aanzienlijk goedkoper dan een fitness apparaat!

De kettlebell is een fitnessattribuut dat al jaren lang gebruikt wordt. Inmiddels zijn ze er in vele maten en soorten. Tegenwoordig zie je de kettlebell workouts weer terug in de sportscholen van Nederland. Kettlebells verschillen ook erg in prijs. Je vindt ze vanaf € 12,- tot meer dan € 100,- . Dit kan komen door het verschil in gewicht maar vooral door het merk en dat terwijl elke Kettlebell toch hetzelfde werk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *