In dit artikel geven wij informatie over 5 klimtouwen, heb jij kinderen die graag willen stoeien en klimmen dan is dit het product voor u. Indien jij opzoek bent naar een fitness uitdaging dan is een klimtouw ook een optie voor u. Klimtouw wordt gebruikt bij klimsport, om veiligheidsredenen. Daarom moeten klimtouwen voldoen aan bepaalde eisen, om breken en een val te voorkomen. Naast deze eisen moet het ook zacht en soepel in gebruik zijn. Zodat het makkelijk geknoopt kan worden. Tegenwoordig wordt er veel nylon gebruikt voor het maken van klimtouw. Een mantel van 32 tot 48 daaromheen gevlochten draden beschermt deze kern en vertegenwoordigt ongeveer 20% van de kracht die het touw kan houden.

OBSTACLE SHOP Klimtouw

De OBSTACLE klimtouw is met het oog op speelplezier voor kinderen gemaakt. Kinderen kunnen de voetklemmen gebruiken voor het klimmen of gewoon klimmen zonder gebruik te maken van hun voeten (klimmen op handkracht). Deze touw is gemaakt van een zacht materiaal en is heel soepel. Het klimtouw heeft een dikte van 3cm en is geschikt voor jongeren en volwassenen. Deze touw komt met een montage ring dat uit RVS materiaal gemaakt is, heel duurzaam dus. De onderzijde is afgewerkt met een sleeve. Het klimtouw is geschikt voor binnen en buiten.

De Obstacle klimtouw heeft de volgende specificaties, het heeft veel grip en is zacht en soepel. Het heeft een dikte van 3 cm en een lengte van 3 meter. De klimtouw gebruik verbetert de over-all motoriek en het is het ultieme plezier voor kinderen die graag buiten spelen. Bij het klimmen met een klimtouw gebruik je je hele lichaam. Het is een full body workout. Het klimtouw is voorzien van een rvs-montage ring. Daarmee monteer je het eenvoudig aan een schroefoog of schommelhaak. De onderzijde is afgewerkt met een sleeve.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

KBT Knopentouw

Een avonturier komt een spannende touwladder altijd wel tegen op zijn pad. Een touwladder of klimtouw is gemakkelijk in gebruik. Om lekker te klimmen in een boom of als de toegang tot jouw boomhut, je kunt deze op vele manieren gebruiken. Het klimtouw met knopen is extra handig. Je kunt er door middel van de knopen gemakkelijk in klimmen en in blijven hangen om lekker heen en weer te slingeren. Voor iedere 50 cm touw zit een knoop. Met een lengte van circa 180cm kun je heerlijk klimmen.

Naast een schommel is dit klimtouw met knopen een leuke uitdaging. Dit knopentouw heeft maar een schommelhaak nodig. In totaal zijn er 3 knopen, die ieder zo’n 50 cm van elkaar verwijderd zijn. De totale lengte van dit knopentouw is 200cm en het is gemaakt van PH touw Ø 25 x 2000 mm. Het is geschikt voor eenieder vanaf een leeftijd van 3 jaar. Polyhemp (PH) is een veelgebruikt synthetisch materiaal in klimtouwen. Een goedkoop klimtouw wordt hiermee geproduceerd, maar goedkoop wil niet zeggen dat het minder sterk is.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie en prijs

Slackers Ninja-klimtouw

Ninja klimtouw is klimtouw welke in combinatie met de “Slackline Ninjaline” gebruikt kan worden. Dit touw heeft een lengte van 3,5 meter en heeft een doorsnede van 3 cm. Op het touw zitten 6 rode schijven bevestigd, waar kinderen op kunnen staan. Maximaal gewicht dat op het touw kan is 80 kg. Het is geschikt vanaf een leeftijd van 4 tot 99 jaar.

De touwladder is de ideale aanvulling op de Slackers Ninja-Line, maar ook ideaal voor schommels, klimrekken, boomhutten, zolderbedden of boomklimmen. Het Slackers klimtouw overwint een hoogteverschil van ca. 2,5 meter. De zes hoogwaardige ronde kunststof treden hebben een diameter van 10 cm en een afstand van 50 cm elk. Ze vergemakkelijken het omhoog klimmen.

De totale lengte is ca. 3,5 meter. Het sterke, weerbestendige kunststof touw is voorzien van een delta/driehoekige karabijnhaak aan de bovenzijde en een schroefdop voor eenvoudige en veilige montage op een Ninja-line, klimrek of schommel. Maximaal belastbaar tot 80 kg.

Gebruik van dit product is op eigen risico. Het is alleen geschikt voor thuisgebruik. Gebruik het alleen onder toezicht van een volwassene. Maximaal één persoon tegelijkertijd tot max. 80kg.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Déko-Play Klimtouw

Klimtouw gemaakt van extra dik touw met een diameter van 3.5 cm voorzien van RVS-ophangring. Het touw is voorzien van een afwerk dop aan de onderzijde. De touw lus is op ambachtelijke wijze gesplitst en voorzien van een krimpkous, Déko-Play werkt uitsluitend met de beste materialen zo worden onze touwen speciaal in Duitsland geproduceerd, van een touwsoort welke de uitstraling heeft van echt touw. Bovendien is deze touwsoort bestand tegen alle weersinvloeden en uitermate duurzaam.

Natuurlijk wil je dat het klimmen in het klimtouw wel veilig gebeurt. Speciaal voor jonge kinderen heeft Déko-Play het touw gemaakt van Polyhemp. Dit touwsoort is heel zacht en heeft een lichte kleur. Daarnaast heeft het een ijzersterke draagkracht tot 400 kg. Kinderen kunnen zo zonder ongelukjes, blaren en striemen de top bereiken van hun eigen klimtouw in de achtertuin.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

OBSTACLE SHOP Klimtouw Ø35mm

Wil je aan klimtouw fitness doen dan is de OBSTACLESHOP Ø35mm de beste optie voor jou. Het klimtouw is voorzien van een handige montage lus. Daarmee monteer je het touw snel en eenvoudig aan een balk, een stang of buis. De onderzijde is afgewerkt met een sleeve. Het klimtouw is gemaakt van sterk en soepel polyhemp. Dit is een synthetische hennep en daarom geschikt voor binnen en buiten.

De specificaties van de O OBSTACLESHOP Ø35mm zijn, het touw heeft veel grip en is zacht en soepel. Het klimtouw heeft een dikte van 3,5 cm en een lengte van 5 meter. Een klimtouw verbetert kracht, motoriek en klimtechniek. Het is een full body workout. Het is geschikt voor jongeren en volwassenen. Het kan gebruikt voor OCR, Obstacle run, Crossfit, Fitness, Bootcamp, Survivalrun, Ninja warrior. Deze touw heeft een veilige werkbelasting van 500kg.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

 

Meer informatie klimtouw

Indien je nu denkt aan klimtouw kopen, dan is de vraag: waarvoor wil je het gebruiken? Indien je een klimtouw wil voor je kind dan zijn de OBSTACLE SHOP Klimtouw en Déko-Play Klimtouw goede opties voor jou. Indien jouw kind een klimtouw met knopen prefereert dan is de KBT-klimtouw en Slackers Ninja klimtouw aan te bevelen. Let wel erop dat de producten worden gebruikt onder toezicht van een volwassene.

Als je klimtouw voor fitness wil gebruiken voor jezelf dan is de OBSTACLE SHOP Klimtouw Ø35mm aan te bevelen, het is 5m lang en het kan maximaal tot 500kg belast worden. Dit geeft meer dan genoeg opties voor fitness, denk maar aan Obstacle run, Crossfit, Fitness, Bootcamp, Survivalrun en Ninja warrior.

Wat je moet weten over klimmen

Een vallende klimmer ontwikkelt snel een enorme energie. Deze energie komt vrij zodra de klimmer stopt met vallen.  Vaste punten zoals de behaking zijn sterk, maar vangen slechts een beperkte hoeveelheid energie op. Het menselijk lichaam kan eveneens maar een beperkte hoeveelheid kracht op het lichaam (de zogenaamde vangstoot of impactwaarde) aan zonder rugletsel te bekomen. Touwen zijn daarom beperkt rekbaar. Door uit te rekken wordt een groot deel van de ontstane energie opgevangen zodat de uiteindelijke vangstoot kleiner is dan 1200 daN (12 KN) zoals vastgelegd in de CE-normen.

Een klimtouw moet aan de CE-normen voldoen. De meeste fabrikanten halen ook de UIAA-normering (Union International des Associations Alpin) die strenger is. Deze keurmerken verzekeren dat de touwen sterk genoeg zijn en de vangstoot bij een val voldoende klein is. De labels vermelden de fabrikant en het jaar waarin het touw gemaakt werd. Een kleurmarkering in de kern van het touw duidt deze twee gegevens eveneens aan. De aanleiding hiervoor waren een aantal rechtszaken waarin het type touw betwist werd. Een gedetailleerde omschrijving van de normeringen, testmethodes ed. van klimtouwen is terug te vinden op de site van de West-Vlaamse Bergsportvereniging, een club van de VBSF (Vlaamse Bergsport en speleologiefederatie vzw), waarvan een aantal mensen zich hebben toegelegd op het uitzoeken van deze informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *