Je ziet het wel vaker voorbijkomen, mensen die gebruik maken van een elektrische sigaret. Bij een elektrische sigaret spreekt men niet van roken maar van dampen. Een van de redenen waarom men kiest voor de e-sigaret is omdat ze langzaam willen stoppen met roken.  Weer anderen houden niet van de smaak van tabak. Een e-sigaret maakt namelijk geen gebruik van tabak. In de plaats daarvan moet je een speciale vloeistof gebruiken, ook wel een e-liquid genoemd. Elektrische sigaretten zijn zo modern dat ze zelfs in verschillende smaken komen. Tijden het dampen ruik je dus ook niet naar tabak.

Vapewinkel

Tegenwoordig is er de  vape winkel waar je de e-sigaret en bijbehorende accessoires kunt kopen. Het aanschaffen van een goede e-sigaret is een persoonlijke aangelegenheid. Er zijn namelijk verschillende modellen op de markt en een ieder heeft weer een ander keus. Er zijn verschillende soorten merken van de e-sigaret en ook verschillende smaken e-liquids.Veel hangt natuurlijk ook af van of je  een beginnende of gevorderde damper bent. Op die manier wordt het dampen een stuk aangenamer. Het is dus niet gek dat rokers kiezen voor een e-sigaret.

Dampen als alternatief

De elektronische sigaret is een variant op het roken. Gebruikers vinden dit prettiger, omwille van de verschillende smaken en dat ze het dampgehalte ook zelf kunnen instellen. Ze vinden het zelfs veel gezonder dan roken omdat ze de tabak niet in hun longen krijgen.Een e-sigaret bevat namelijk nicotine. Maar je kunt een e-sigaret ook zonde nicotine kopen.

Gebruikers vinden de elektrische sigaret veel minder schadelijk voor hun gezondheid.Dit omdat ze geen teer en koolmonoxide inademen. Ook is het goedkoper. De vloeistof, ook wel e-liquid genoemd is namelijk goedkoper dan  een pakje sigaretten. Met deze vloeistof moet je dus je sigaret bijvullen. Voor de naaste omgeving is een e-sigaret aangenamer. Omstanders worden niet geconfronteerd met de rook en de vieze geur.

Bij het elektrisch roken komt er waterdamp vrij die je inademt. Als beginnende e-roker is het best wel even wennen. Voor je longen is het bijvoorbeeld een overgang. Je longen zijn immers rook gewend. Wil je stoppen met roken of hou je niet van de geur en smaak van tabak? Dan kun je overstappen naar de elektrische sigaret. Door een elektrische sigaret te gebruiken kun je zelf je nicotinegehalte bepalen en een passende arom kiezen voor je e-sigaret.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *