Naar de gym gaan kost iedere keer weer geld. En alhoewel je met een maand- of jaarabonnement goedkoper uitkomt, lukt het dan weer niet om elke keer te gaan. Ook al is de gym 1×24 uur open. Maar het is wel nodig om te sporten zodat je gezond en fit blijft. Je wilt ook dolgraag sporten en het liefst wanneer het je goed uitkomt. Op die manier kun je beter plannen. Want je hebt tijd nodig voor je werk, voor je familie en ook voor jezelf. Hoe je dat doet? Door simpelweg 1 keer te investeren in een krachtstation. Zodoende maak je jezelf onafhankelijk en kun je trainen wanneer je wilt en kunt.

Wat is een krachtstation?

Een krachtstation, ook wel een power station, multi station, home gym of multi gym genoemd. Het krachtstation is een apparaat of combinatie van apparaten in één toestel voor fitness en bodybuilding doeleinden. Dat is een van de vele voordelen.

Multifunctioneel merkloos krachtstation

Het eerste fitness krachtstation van deze koopgids. Merkloos, doch zeer veelzijdig. Het is letterlijk een alles-in-één krachtstation voor het doen aan fitness thuis. Natuurlijk ook voor het doen van krachttraining. Train je armen, schouders, rug, buikspieren, benen en billen. Kortom, je hele body.

Voordelen

Nadelen

Een top en degelijk krachtstation want de mogelijkheden zijn ongekend. Je kunt oefeningen doen voor het heel lichaam evenals de andere krachtstations in deze koopgids bieden. Echter biedt dit merkloos krachtstation nog meer mogelijkheden. De enige keerzijde is dat het veel ruimte in beslag neemt.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Focus Fitness kracht station

De volgende van deze selectie is dit fitness station van het merk Focus Fitness. Tevens een compleet station voor het doen van fitness voor het heel lichaam. Je krijgt ook gewichten mee bij het station voor krachttraining. Totaal kun je met dit station een gewicht van 100 kg regelen voor het doen van de oefeningen.

Voordelen

Nadelen

Uiteindelijk is dit krachtstation zeker aan te bevelen. De mogelijkheden zijn divers en talrijk. Het neemt minder ruimte in dan het merkloos krachtstation. Maar is dan ook minder veelzijdig dan het merkloos fitnessapparaat. Je kunt in ieder geval een full body workout hiermee doen, gewoon thuis.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

SportPlus SP-HG-012 krachtstation

Nummer 3 van deze selectie is dit mooi krachtstation van Sportplus. Een lichtgewicht en compact krachtstation. Ondanks het compacte ontwerp bevat dit krachtstation opties voor beenoefeningen, armoefeningen en oefeningen voor je romp. Uiteindelijk dus voor het heel lichaam.

Voordelen

Nadelen

Het is tenslotte een stevig krachtstation dat weinig ruimte inneemt. Perfect voor mensen die niet veel ruimte beschikbaar hebben. En voor mensen die van plan zijn te starten met fitness met gewichten. Het heeft 3 eenheden en toch kun je een workout doen voor het heel lichaam.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

SportPlus SP-WB-003-B – krachtstation

Dit krachtstation, ook van het merk Sportplus, is het lichtste van de 5 krachtstations in deze koopgids. Je krijgt deze zonder gewichten toegeleverd. Het bevat eenheden voor het trainen van armen, benen, buik, het bovenlichaam en rug. Het is verder op te vouwen en dus gemakkelijk op te slaan.

Voordelen

Nadelen

Alles overziend is het een heel licht krachtstation waarmee je toch je heel lichaam kunt trainen. Minder is het feit dat je geen gewichten ermee krijgt. En je bent ook beperkt qua gewicht per eenheid van het krachtstation. Maar dit krachtstation kun je opvouwen en simpel opbergen. Heel goed voor kleine ruimten.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

SportPlus SP-HG-012 krachtstation

Op de 5e plaats dit leuk oranje krachtstation van het merk Sportplus. Het is een krachtstation voor het doen van optrekoefeningen, barbell trainingen en barbell squats. Dit krachtstation is zodanig ontworpen dat eenieder gebruik van kan maken. Ongeacht je lichaamslengte. Het is ook zodanig ontworpen dat je het volledig naar jouw wensen kunt stellen.

Voordelen

Nadelen

Een ideaal krachtstation voor de echte krachtpatser. Heel geschikt voor de mensen die aan bodybuilding doen. Zeker voor spierkracht en spiermassa opbouw zowel voor het bovenlichaam als het onderlichaam. Aan de andere kant werpt dit een beperking op ten aanzien van de oefeningen. Vaststaat dat je een full body workout kunt doen.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Meer informatie krachtstation

Beschikbare ruimte

Wil je een krachtstation kopen? Dan zul je toch rekening moeten houden met de ruimte die je beschikbaar hebt thuis. Ook al zijn sommige krachtstations opvouwbaar, dan nog moet je goed nagaan indien het uitgeklapt wel past. Je moet ook vrij kunnen bewegen wanneer je aan het trainen bent. De ruimte moet bovendien goed geventileerd zijn. Als je reeds een idee hebt van waar je zo een krachtstation wilt plaatsen, is het een kwestie van opmeten. Daarna checken welke het beste krachtstation voor thuis is.

Het gewicht van het krachtstation

Een ander punt om aan te denken is het gewicht van het krachtstation. Meestal krijgt zo een fitness apparaat een vaste plek in huis. Of waar dan ook je het wenst te plaatsen. Hou dan rekening met het gewicht van het toestel en de ondergrond waar je het station plaatst. Is de ondergrond wel geschikt of moet je het eerst aanpassen. Als het krachtstation te zwaar blijkt voor de plek waar jij het wilt hebben, bestaat de mogelijkheid dat je schade kunt lijden. Hou verder ook rekening met jezelf. Als je toch zo nu en dan wilt wisselen van de trainingsplaats, kun je liever kiezen voor een licht krachtstation.

Hoe wil je trainen?

De meeste krachtstations zijn veelzijdig. Als je ze vergelijkt met elkaar dan zijn er toch krachtstations die veelzijdiger zijn dan anderen. Er zijn krachtstations waarvan het ontwerp als bedoeling heeft om slechts bepaalde oefeningen ermee te kunnen doen. Het ontwerp legt de nadruk op bepaalde oefeningen. Weer andere krachtstations zijn ontworpen voor het doen van krachttraining maar dan met een beperking op het totaalgewicht. Dit heeft natuurlijk te maken met wensen van klanten en om eenieder tegemoet te komen. Er zijn krachtstations die heel uitgebreid zijn waarop je ongekend veel verschillende oefeningen op kunt doen. Jouw keuze voor een krachtstation is dus ook afhankelijk van wat je wilt doen. Welke je favoriete oefeningen zijn en welke doelen je wilt bereiken met zo een krachtstation. En als je het goed overwogen hebt, kun je zeker het juiste krachtstation kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *