De legpress is een krachttraining waarbij de persoon met zijn benen een gewicht of weerstand van zich afduwt. De term legpress verwijst ook naar het apparaat dat wordt gebruikt om deze oefening uit te voeren. De legpress kan worden gebruikt om de algehele kracht van het onderlichaam van een atleet (van kniegewricht tot heup) te beoordelen. Er zijn 2 type legpresses de diagonale (verticale) legpress en de kabel type (seated legpress). Hieronder geef ik uitleg over 4 verschillende merken leg press machines, wil j een leg press kopen.

Powertec P-LP Leg Press Machine Plate Loaded

 

De Powertec heeft een paar unieke kenmerken, zoals veilig, compact en hoge capaciteit. Met 45° graden leg press en maximale belasting van 454kg is deze machine de meest compacte legpress machine. Er zijn aan beide zijde double safety catchers aangebrachht voor de veiligheid. De extra grote voetplaat en verstelbare rugsteun dienen voor het aannemen van verschillende posities.

Het revolutionaire systeem van de POwertec zorgt voor een zeer soepele en vloeiende trainingsbeleving. De nylon versterkte wielen aan de slede worden geleid door de geleiderstangen met grote treksterkte. Dit heel proces geeft garantie voor soepele en stabiele bewegingen, het is de perfecte leg press gym.

Kenmerken van de Powertec P-LP16 zijn, ze geven 2 jaar garantie, het is semi-commercieel (studio’s, PT, hotels, instellingen etc.). De afmetingen zijn 144x103x195 cm met vier schijfopnames. De diameter voor schijfopnames is 50 mm.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Body-Solid GLPH1100 Leg Press en Hack Squat

 

De Body-Solid  is de perfecte machine voor een butt work out, de leg press billen trainer geeft je de beste resultaten voor je billen. Er worden geen olympische schijven meegeleverd, maar de Body-Solid heeft wel de ruimte voor ze.

De Body-Solid heeft een systeem dat heel soepel werkt en gewichten evenredig verdeeld. Indien je halterschijven wil toevoegen gaat dat heel makkelijk. De stalenframe van 11 gauge 5x10cm extra massief staal zorgt voor maximale kracht en stabiliteit. De rug- en schouderkussens zijn gemaakt van heel dikke DuraFirm materiaal, het heeft een contour voor extra ondersteuning van de onderrug en schouder. De Body-Solid heeft voor de veiligheid en comfort drie vergrendelingsposities, de maximale belasting van het apparaat is 450kg. Het kan zowel voor de home-gym als sportscholen gebruikt worden. Het komt in een afmeting van 140x208x85cm. Verder geeft BodySolid lifetime warranty.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

FP Equipment Leg Press and Hack Squat

 

Deze Fp-Equipment heeft twee functies, het een legpress en een hack squat functie. Met dit apparaat kan je je been spieren flink trainen. Het heeft een perfecte hoek die de belasting van de kniegewrichten minimaliseert. Het heeft een makkelijke versteloptie, waardoor je makkelijk kan overstappen tussen de legpress en hacksquat. Het platform is aanpasbaar naar de gebruiker, je kan dit apparaat in 2 staaldiktes krijgen, eentje heeft een maximale belastbaarheid van 700kg, de ander is 900kg. De keuze ligt aan jou, het is custom made en op bestelling leverbaar. De levertijd bedraagt daarom 6 – 9 weken.

De kenmerken van de FP Leg Press en Hack Squat zijn, het heeft een 2-in-1 leg press en hack squat. Het heeft een verstelbare rugkussen, te verstellen in diverse hoeken en een verstelbaar platform. Het heeft zeer comfortabele kussens en is geschikt voor 50 mm schijven. De afmetingen zijn LxBxH: 260/280x102x150 cm, met een gewicht van 380 kg. Het is een zeer sterk stalen frame, met poedercoating (kies zelf je kleur) en autoleather bekleding (kies zelf je kleur).

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Steelflex Plate Loaded Seated Leg Press

 

De Steelflex is bekend voor het leveren van hoogwaardige apparaten voor studio’s, hotels, fysiotherapie en andere commerciële gebruiken. Met deze legpress machine kan het trainen met vrije gewichten gecombineerd worden met de veiligheid van de plate loaded machine zelf. Hiermee krijg je de ideale traning van je beenspieren. Dit apparaat heeft de mogelijkheid voor standaard 50mm olympische halterschijven. Je kan dus gewoon gebruik maken van de elke gewenste gewicht dat je wil.

De eigenschappen van de SteelFlex zijn, het heeft een ovalen stalen frame, 5 x 10 cm dik. De draaipunten van het apparaat zijn voorzien van kogellagering, verder is de positie van de zitting verstelbaar.  Het heeft elektrostatisch toegepaste poedercoating in de kleur metallic zilver.  Het materiaal van de bekleding is dubbel gestikt, scheurbestendig en extra dik.

Het heeft de volgende specificaties, het heeft 50mm halterschijvenopname. Het heeft een gewicht van 98 kg en een maximaal belastbaar gewicht van ca. 454 kg.

Specifiaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Meer informatie leg press

Bij het kiezen van een legpress machine is het goed om na te gaan hoeveel ruimte je hebt en wat je prefereert. Welke opties wil je erbij en wat wil je bereiken met de machine. Hoeveel gewicht wil je maximaal hebben erop. Zowel de Powertec, Body-Solid, FP Equipment en Steelflex zijn perfecte leg press machines voor zowel thuis als in de sportschool die tenminste tot 350kg belast kunnen worden. Een voordeel bij Body Solid is dat het life time garantie geeft. Een voordeel bij FP is dat je je machine naar eigen wensen kan laten maken. En verder kan je het tot maximaal 700 kg laden aan gewichten.

Bij het kopen van een leg press moet je letten op de stevigheid en belastbaarheid, uitvoering van de voetplaat, uitvoering van de zitting en overige functies zoals hack squat. De standaard legpress oefening begint met het zitten en plaatsen van je voeten op de juiste positie. Dit is meestal op schouderbreedte, de slede van de voetplaat waarop je je voeten zet moet standaard op twee steunen zijn. Je kan je benen nu steunen en afduwen, de steunen kan je opzij bewegen. Voor houvast kan je de handgrepen gebruiken en dan begin je vervolgens met de oefening. Zak de slede omlaag tot de eindpositie en duw het vervolgens omhoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *