Teambuilding is altijd goed voor de onderlinge band tussen je werknemers. Middels een leuk uitje leert het personeel elkaar op een andere manier kennen. Dit zal ongetwijfeld ook een positieve invloed hebben op de sfeer binnen het bedrijf. Dit kan vervolgens als resultaat hebben een efficiëntere manier van werken. Al met al zitten werknemers beter in hun vel en kan dit ook worden teruggezien in de uitgevoerde werkzaamheden. Maar welke activiteiten zijn er allemaal en waar worden deze georganiseerd? En wat als het slecht weer is en regent? Een groepsuitje in Amsterdam is zo geboekt. In dit artikel benoemen we een aantal mogelijkheden voor activiteiten die je met jouw onderneming kan doen.

Activiteiten op het strand

Bij mooi weer is het natuurlijk leuk om een buiten activiteit op het strand te doen. Afhankelijk van de wensen en het budget kan er ook een hele dag ingepland worden. Een aantal activiteiten achter elkaar en eventueel tussendoor een heerlijke lunch en/of een diner om de dag af te sluiten. Een teamuitje in Scheveningen is altijd leuk. Een boottochtje bij echt goed weer, of een beachvolleybalcompetitie tegen je collega’s. Na de activiteit kan er een verdiend drankje worden gedronken bij een beachclub op het strand of een hapje worden genuttigd bij een van de leuke strandtentjes. De ideale afsluiter van een geslaagde dag vol activiteiten.

Escape room

Sinds een aantal jaren worden escape rooms als ideale uitje gezien. Een leuk uitje waarbij je zowel fysiek als mentaal op de proef wordt gesteld. Daarnaast is goede samenwerking vereist. Ideaal als bedrijfsuitje dus. Je leert je collega’s op een andere manier kennen: hoe denken en reageren zij onder druk?

Puzzelrit

Een hele andere vorm van een activiteit is een puzzelrit. Een activiteit die ook tijdens regenval door kan gaan. Met de auto ga je een rit rijden middels aanwijzingen. Onderweg kom je verschillende puzzels en vraagstukken tegen die je moet oplossen. Aan het einde van de rit wordt gekeken welk team de opdrachten het beste of snelst heeft volbracht. Dat team wint een leuke prijs. Een puzzeltocht kan overal in het land worden georganiseerd, mits er genoeg activiteiten in de buurt beschikbaar zijn.

Online borrel

Tijdens corona zijn bedrijfsuitjes organiseren natuurlijk erg lastig en bijna niet te doen. Alles gaat tegenwoordig online, wat ook de enige optie is wat betreft bedrijfsuitjes. Een online borrel is op dat moment ideaal. Zorg er voor dat alle werknemers een moment reserveren voor een leuke borrel en de benodigdheden in huis hebben voor de borrel. Hier kan jij als werkgever voor zorgen. Je kan denken aan wat te drinken, maar ook borrelnootjes en andere lekkere snacks. Om de borrel interactief te houden, is het leuk om bijvoorbeeld een online quiz te organiseren. Er zijn veel websites waar je online een quiz kan opstellen en deze via een meeting kan volgen. Je kan zelf vragen en antwoorden bedenken, op die manier geef je er ook nog een persoonlijke draai aan. Plezier gegarandeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *