De Lowlands Throwdown 2016

De Lowlands Throwdown is de grootste, jaarlijkse officieuze CrossFit competitie in de Benelux. Aanvankelijk in 2010 gestart als een competitie voor enkel deelnemers uit België, Nederland en Luxemburg. Inmiddels is de Lowlands Throwdown uitgegroeid tot een Europees functional fitness evenement waar atleten uit Nederland, België, Frankrijk, Engeland en Duitsland, strijden om de titel: “fitste atleet van de Lowlands Throwdown 2016”.

Meer dan 2200 atleten hebben tijdens de kwalificaties op zaterdag 3 en zondag 4 september een plek in de finale proberen te behalen. In dit weekend hebben meer dan 150 CrossFit affiliates hun deuren geopend om de atleten te testen op hun algehele fitheid. Dit is gebeurd tijdens drie verschillende workouts, die vlak voor aanvang van de kwalificaties bekend werden gemaakt, via de website en social media.

De fitste 100 atleten komen tegen elkaar uit tijdens het spectaculaire finaleweekend op 1 en 2 oktober in Omnisport, Apeldoorn. De atleten strijden tegen elkaar in twee categorieën: elite mannen en vrouwen en masters mannen en vrouwen (40 jaar en ouder). Tijdens deze spannende tweedaagse finale doen de atleten meerdere uitdagende workouts.

Omnisport is een fantastische locatie voor dit evenement. Het beschikt over een indoor wielerbaan, een compleet atletiekveld en 5000 zitplaatsen om alle enthousiaste fans te ontvangen. Tijdens de finaledagen zijn er ook diverse bedrijven aanwezig die het evenement ondersteunen. Ekoplaza en Reebok hebben een sterke band met CrossFit en zijn ook dit jaar weer sponsor van de Lowlands Throwdown 2016.

Wat is CrossFit?

CrossFit is de snelst groeiende sport in de wereld. Al meer dan 14.000 affiliates wereldwijd bieden deze vernieuwende vorm van trainen aan. Binnen CrossFit worden elementen uit het turnen, atletiek, Olympisch gewichtheffen en duursporten gecombineerd tot korte, intensieve workouts. Deze workouts variëren continu en zijn altijd gebaseerd op functionele bewegingen. Het doel is het creëren van een zo compleet mogelijke, algehele fitheid.

Ook in Nederland grijpt CrossFit snel om zich heen en inmiddels kan men op meer dan 150 locaties CrossFit lessen en workouts volgen en worden er diverse lokale toernooien georganiseerd. Het jaarlijkse wereldkampioenschap CrossFit, de CrossFit Games, wordt elk jaar in juli georganiseerd. Dit jaar hebben meer dan 324.000 atleten zich proberen te kwalificeren en was Nederland bij de dames masters vertegenwoordigd.

Om alvast in de stemming te komen, een video van vorig jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *