Heb je regelmatig last van spierpijn of spierblessures door intensief sporten of wellicht gewoon door je werk? Magnesium is een supplement dat steeds vaker wordt gebruikt door mensen die last hebben van spierblessures. Magnesium helpt om de spieren te ontspannen, dit werkt zowel preventief als na het moment dat je spierpijn hebt gekregen. Magnesium voor spierblessures kan je eenvoudig online kopen. Er zijn diverse online winkels die je hieraan kunnen helpen. We vertellen je hieronder graag wat meer over het gebruik van magnesium en de dosering die aanbevolen is.

Voorkomen is beter dan genezen

Als je meer weerbaarheid opbouwt, dan kan je bepaalde blessures eenvoudig voorkomen. Veel blessures zijn ook het gevolg van te veel inspanning zonder daar goed getraind voor te zijn. Voor vrijwel alles geldt, voorkomen is beter dan genezen. Magnesium werkt daarom ook preventief. Het ontspant je spieren als je niet aan het sporten bent, waardoor je intensiever kan sporten wanneer je dat graag wil. Magnesium is een stof die je verbruikt tijdens het sporten en daarom is het van groot belang om ten alle tijden genoeg magnesium in je lichaam te hebben.

Goede aanvulling op je dieet

Als je een beperkt dieet volgt, kan het snel gebeuren dat je bepaalde voedingsstoffen overslaat, dat is misschien goed om af te slanken, maar niet goed voor je algehele gezondheid en immuunsysteem. Het is belangrijk om gevarieerd te eten en voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Magnesium is een voedingsstof die bijvoorbeeld veel in aardappelen voorkomt. Krijg je onvoldoende magnesium binnen of heb je al een tekort aan deze stof? Dan zijn magnesium capsules een goede aanvulling op je dagelijkse voeding.

Magnesium gebruiken voor sporten

Over het algemeen is het aanbevolen om niet meer dan 400 mg magnesium per dag te nemen. Tijdens een intensieve periode van veel trainen en sporten kan je dit wellicht een klein beetje verhogen tot 600 mg. In een rustige periode kan je dit juist een stukje verlagen. Magnesium wordt niet alleen gebruikt door een supplement in te nemen. Veel (top)sporters nemen ook een bad met magnesium erin. Via de huid trekt het dan in je lichaam en daardoor kan je beter ontspannen. Waardoor het vermoeide lichaam na een intensieve training weer snel kan herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *