Zoals je waarschijnlijk al weet, is afvallen niet bepaald een eenvoudige opgave. Het vergt tijd, ontiegelijk veel doorzettingsvermogen en veel kennis over voeding en voedingstoffen. Een van de meest ingewikkelde diëten, die toch erg effectief is als je helemaal door hebt hoe het werkt, is het eiwitdieet. Afslanken met een eiwitdieet is daarom niet erg populair onder de massa, maar in dit artikel laten we je zien dat het volgen van dit afvalregime helemaal geen wetenschap is en voor iedereen haalbaar is.

Eiwitten, oftewel proteïnen, zijn opgebouwd uit aminozuren die ons lichaam gebruikt om lichaamscellen mee op te bouwen. Eiwitten zijn dus noodzakelijk voor een gezond lichaam. We maken dagelijks zelf eiwitten aan, maar een deel van de aminozuren die we nodig hebben, kunnen we alleen uit voedsel halen– dit zijn de zogenaamde ‘essentiële aminozuren’.

De voordelen van een eiwitdieet

Wanneer je precies de juiste hoeveelheid essentiële aminozuren binnenkrijgt, afkomstig van de juiste voedingswaren, dan zal jouw stofwisseling versnellen. En wanneer jouw stofwisseling goed werkt, zul je gewicht verliezen. Verder zorgen eiwitten ervoor dat je minder honger hebt en zal je niet meer de neiging krijgen om tussen maaltijden door ongezond te snacken.

Kwaliteit boven kwantiteit

Volgens het Voedingscentrum Nederland hebben gezonde mensen dagelijks 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig, maar dit is sterk afhankelijk van hoe oud je bent en hoeveel je sport. Toch is bij een eiwitdieet niet de hoeveelheid eiwitten van belang, maar voornamelijk de kwaliteit van de eiwitten. Want als je strikt voedingswaren eet met hoge kwaliteitseiwitten, dan heb je minder de behoefte om veel te eten – waardoor je afvalt.

Eiwitten zitten in heel veel voedingswaren, zo komen de dierlijke eiwitten uit eieren, vlees, vis en zuivelproducten. Plantaardige eiwitten zitten in brood, graan, noten, paddenstoelen en peulvruchten. Je moet erop letten dat je vooral puur en onverwerkt voedsel eet. Alleen als jouw eten rechtstreeks uit de grond of direct van een dier komt, kan het kwaliteitseiwitten bevatten.

Toevoegingen op een eiwitdieet

Een eiwitdieet is een van de meest ingewikkelde diëten om te volgen omdat de zoektocht naar kwaliteitseiwitten niet eenvoudig is en veel tijd inneemt. Verder moet je weten hoeveel gram eiwitten jouw lichaam precies nodig heeft. Om het afvallen wat makkelijker te maken, kun je er daarom voor kiezen om speciale eiwitrijke producten aan te schaffen die speciaal zijn ontwikkeld voor mensen die een eiwitdieet volgen. Op deze manier wordt afslanken met een eiwitdieet een stuk toegankelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *