Van je huisarts is het advies om af te vallen als je gezond wenst te blijven. Van je coach heb je meer kracht nodig in je body om de uitdagingen als topsporter aan te kunnen. Voor jezelf, als recreatieve sporter, vind je dat je wat aan je conditie moet doen. Voor al deze verschillende situaties zijn er mogelijkheden zat. Verschillende mogelijkheden om aan fitness te doen, voor herstel training bij blessures en voor krachttraining. Dat er zoveel opties zijn, maakt het interessant want je kunt dan kiezen voor wat jij leuk vindt. Ben je bekend met de medicijn bal ofwel in het Engels genoemd de medicine ball? In deze koopgids kom je meer te weten over de mogelijkheden van de medicijn bal.

Medicijn bal

De medicijn bal, een fitness accessoire, werd vroeger door fysiotherapeuten gebruikt bij het behandelen van blessures bij sporters. Heden ten dage is de medicijn bal een populair fitness accessoire in het algemeen geworden. Het is een veelzijdig fitness accessoire en de mogelijkheden zijn ongekend.

DoYourFitness medicijn bal

Op de eerste plek deze prachtige medicijn bal van het Duitse merk DoYourFitness. Een uitzonderlijk mooie medicijn bal van 6 kg met een geweldige grip. Ideaal voor diverse oefeningen voor het opbouwen van kracht en snelheid. Tevens geschikt voor rehabilitatie oefeningen en voor allerlei typen sport. Een goede prijs voor een bijzonder veelzijdige medicijn bal.

Voordelen

Nadelen

Al met al een goed product van een Duitse medicijn bal. De medicijn bal van DoYourFitness wordt ontworpen met de hulp van trainers en sporters. Bovendien wordt de bal ook onderworpen aan test om de kwaliteit ervan na te gaan. Je weet zeker dat je topkwaliteit aanschaft tegen een mooi tarief.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Core Power medicijn bal

De 2e beste is deze van het merk Core Power. Verdiend op de 2e plaats. De kwaliteit staat in verhouding met het tarief. Een stuiterende medicijnbal van 7 kg die je kunt toepassen op een wijdverspreid aantal oefeningen. En uiteraard ook voor rehabilitatie doeleinden geschikt.

Voordelen

Nadelen

Tot slot heeft de Core Power medicijn bal een redelijke prijs. Zeker voor wat betreft het gewicht dat je krijgt aan medicijn bal. Met deze medicijn bal ben je in ieder geval niet beperkt in jouw oefeningen.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Tunturi medicijn bal

Plek nummer 3 is voor deze medicijn bal van Tunturi, ook wel wall ball genoemd. Het is niet vervaardigd uit rubber maar uit kunstleer. Voorts is het ontwerp van deze medicijn bal toegepast op het doen van bepaalde oefeningen, zoals de naam aangeeft. Denk aan de welbekende crossfit oefeningen.

Voordelen

Je kunt deze Tunturi wall ball thuis, in de gym, binnen en buiten gebruiken. Je kunt deze medicijn bal dus overal naartoe meenemen en ook overal gebruiken.

Nadelen

Deze medicijn bal is tenslotte geen slechte keus. Zeker niet voor de crossfit fans. Het kunstleer aan de buitenkant biedt goede grip voor de handen terwijl het ook comfort biedt. Daarnaast is deze bal zowel voor binnen als buiten geschikt. Alleen niet voor elke type oefening.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Pure2Improve medicijn bal

Deze van het merk Pure2Improve is een redelijk grote medicijn bal met een diameter van 18 cm. Goed voor het uitvoeren van tal van oefeningen. Je krijgt er ook een touw bij dat je in staat stelt tot het doen van bepaalde oefeningen. De prijs tegenover kwaliteit en aspecten van het product brengen het op deze 4e plaats.

Voordelen

Nadelen

Deze medicijn bal van Pure2Improve is tot besluit beslist een goede rubberen bal. Zo komen mensen die op zoek zijn naar een niet te zware medicijn bal ook aan hun trekken. Het is ideaal voor mensen die licht willen beginnen om zo op te bouwen.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Sportec medicijn bal

 

De laatste plek, plaats nummer 5, is voor deze zwarte rubberen medicijn bal van Sportec. Het is volledig zwart en weegt 5 kg. Het is een degelijke rubberen medicijn bal voor tal van oefeningen. Het doet er niet toe als je aan de conditie werkt. Of als je bezig bent met herstel oefeningen.

Voordelen

Nadelen

Als laatste gerangschikt is deze zeker niet slecht afgezien van de prijs. Als je een rubberen medicijn bal van 5 kg gewicht nodig hebt, is deze de bal. Het is robuust, van goede kwaliteit, biedt een lekkere grip en is geriefelijk.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Meer informatie medicijn bal

Het gewicht

Uitgaande van het gewicht speelt dit een belangrijk rol voor jouw keuze voor een medicijn bal. Het hangt ook ervan af waarvoor je medicijn bal gaat gebruiken. Met betrekking tot rehabilitatie en het starten met medicijn ballen te oefenen, is het raadzaam niet meteen voor een zware medicijn bal te kiezen. Je kunt met zo eentje als van Pure2Improve met een gewicht van 2 kg beginnen. Het heeft ook een touw eraan dat ook opties creëert voor het doen van oefeningen die je niet kunt doen zonder touw. Naarmate je vooruitgang boekt, kun je kiezen voor een zwaardere bal om je grenzen te verleggen.

Het materiaal

De meeste medicijn ballen zijn gemaakt van rubber. Maar er zijn ook medicijn ballen vervaardigd uit andere materiaal typen zoals kunstleer. Dit is te zien bij de Tunturi wall ball. De keuze van de fabrikant voor een materiaal type, betekent dat de medicijn bal slechts voor bepaalde oefeningen bestemd is. Het is belangrijk om te weten waarvan medicijn ballen gefabriceerd zijn. Zodat je weet welke voor jou geschikt is en welke niet. Uitgaande van de oefeningen die je wilt doen en nodig hebt voor het bereiken van je doelen.

De prijs voor de medicijn ballen

Je kijkt natuurlijk ook naar de prijzen. En als je op zoek bent naar een redelijk zware bal dan kies je eerder voor die van DoYourFitness of Core Power. Dan voor de medicijn bal van Sportec. Echter, prijzen vergelijken op basis van het gewicht komt jou wellicht niet goed uit als je een starter bent. Maar als je bedreven bent in het sporten met medicijn ballen dan kun je dat wel doen.

Je zult goed moeten overwegen waarvoor je een medicijn bal nodig hebt. Welke oefeningen je van plan bent te doen en nagaan welk gewicht bestemd is voor je. Dan kun je de prijzen vergelijken en de juiste keus maken voor een medicijn bal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *