Spierpijn hebben we allemaal eens ervaren, het kan komen door een verkeerde beweging, door het sporten of als je last hebt van vermoeide of stijve spieren. Spierpijn is heel onaangenaam en je krijgt het gevoel alsof je spieren ‘vast’ zitten. Op de markt zijn er een heleboel middelen tegen spierpijn, denk maar aan smeersels of tabletten die de spierpijn kunnen verlichten. Met goede middelen kun je je spierpijn verlichten of je kunt je spieren laten masseren. Wil je liever natuurlijke middelen gebruiken tegen spierpijn? Ook dat is mogelijk.

Hoe ontstaat spierpijn?

Spierpijn kan ontstaan door verschillende redenen; je hebt griep, je hebt te hard getraind of je hebt een verkeerde beweging gemaakt. Spierpijn kan verschillende vormen hebben, het kan een brandend gevoel geven of je kunt zelfs last hebben van stijfheid. Sporters die te hard trainen kunnen soms zelfs last hebben van een spierkneuzing. Dit is een spierbeschadiging en hierdoor ontstaat een bloeduitstorting waardoor je spieren kunnen gaan opzwellen en je moeilijk kunt bewegen. Naast de meer directe aanleidingen die spierpijn kan veroorzaken, kan spierpijn ook chronisch zijn. Het kan zijn dat je iets hebt opgetild dat heel zwaar is en je niet de juiste houding hebt aangenomen (overbelasting) of je zit verkeerd aan je bureau tijdens het werken of studeren. Spierpijn kan hier ontstaan in je nek, rug of schouders.

Synofit

Op www.synofit.nl vind je verschillende natuurlijke middelen die helpen met spierpijn. Synofit biedt producten aan voor gewichten, botten en spieren. Zo bieden ze verschillende gel soorten aan en capsules. Deze zorgen ervoor dat je volop kunt bewegen en minder last krijgt van vermoeide spieren. Synofit verwerkt in haar producten ingrediënten van de beste kwaliteit. Soepele gewichten zorgen ervoor dat wij vrij kunnen bewegen, vooral voor iets oudere mensen is dit een verlichting.

Natuurlijk middeltje

Een bekend middel uit de natuur tegen spierpijn is boswellia extract. Boswellia wordt ook wel Indische wierook genoemd. In de natuurgeneeskunde wordt dit al hel lang gebruikt. In verschillende studies is aangetoond dat Boswellia helpt om pijn te verlichten en zwellingen te verminderen. Ook is het een heel nuttig hulpmiddel bij artrose van de knie, bij kniepijn, knietrekken of zwellingen. In tegenstelling tot sommige kruiden, die weken nodig kunnen hebben om effectief te zijn, werkt Boswellia sneller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *