Maak het je gemakkelijk om ook thuis aan fitness te doen met een fitness hulpmiddel erbij. Fitness hulpmiddelen stellen je in staat om bepaalde oefeningen te doen die je er zonder niet kunt uitvoeren. En als je het zonder hulpmiddel doet, dan is het wellicht minder effectief. Je bent verder niet afhankelijk van derden om het hulpmiddel te kunnen gebruiken. Je betaalt er maar 1 keer voor en het is jouw eigendom. Het staat dagelijks voor je klaar om er gebruik van te maken wanneer je in de gelegenheid bent. Een van deze fitness hulpmiddelen waarop je kunt rekenen is een optrekstang. Deze worden ook wel pull up bar of chinningbar genoemd wordt.

De optrekstang

Een optrekstang is een fitness hulpmiddel zodanig ontworpen, dat je met behulp van je eigen gewicht kunt doen aan fitness. De optrekstangen komen in diverse uitvoeringen zodat je ook in staat bent om diverse fitness oefeningen te doen.

Optrekstang kopen? Door middel van deze koopgids, kun je bepalen welke het best voor jou is.

South Wall optrekstang wit

Nummer een, is deze heel leuke van South Wall uitgevoerd in de kleur wit. Het is uitgerust met 2 paar handvatten voor een veelzijdige fitness ervaring. Dit type optrekstang is ontworpen voor bevestiging aan de wand. De fabrikant geeft ook mee dat je het frame het liefst aan een massieve wand kunt bevestigen. Liever niet aan tussenwanden. De kwaliteit voor de prijs plaatst deze van South Wall netjes op plek nummer een.

Voordelen

Nadelen

Deze optrekstang is alles overziend een heel goed fitness artikel. South Wall geeft zelf aan dat zijn producten door professionals zelfs gebruikt worden voor hun fitness doeleinden. Het is zeker de moeite waard, want het frame is licht en dus makkelijk te bevestigen tegen de wand. Let er wel op dat je het op massieve wanden bevestigd.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

South Wall optrekstang zwart

De tweede plaats is voor deze zwarte, eveneens van South Wall. Afgezien van de kleur, zijn er nog een paar kleine verschillen tussen deze en de vorige witte. Zoals bijvoorbeeld het gewicht van het frame. Qua fitness mogelijkheden is deze hetzelfde als de witte. Er zijn 2 paar handvatten waarmee je heel veel verschillende fitness oefeningen kunt doen.

Voordelen

Nadelen

Deze zwarte fitness optrekstang van South Wall is beslist een goede. Slechts enkele kleine verschillen met de witte versie. Tenslotte kun je je helemaal uitleven qua fitnesstrainingen met deze optrekstang. Buiten of binnen kun je het frame vastmaken. Hou in ieder geval rekening met het advies van South Wall om het frame alleen op massieve wanden te bevestigen.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Merkloze optrekstang

Op de 3e plaats staat deze mooie, weliswaar merkloze, optrekstang gemaakt van staal. Het is bovendien een wandoptrekstang, waarbij je deze zult moeten vastschroeven aan de wand. De optrekstang heeft 2 paar handvatten voor het doen van diverse oefeningen. Een goede prijs-kwaliteit verhouding want van deze zul je nog lang genieten.

Voordelen

Nadelen

Alles overwegend een prima optrekstang voor aan de wand. Het frame kan maximaal 100 kg dragen wat minder is dan de stangen van South Wall en ProExtreme. Maar de stang zit wel steviger vast aan de bovenkant van het frame. Een veelzijdig instrument met 2 paar handvatten voor jouw fitness behoeften. Het is gemaakt van staal en dus degelijk voor een mooie prijs.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

ProExtreme optrekstang

Plaats nummer 4 is weggelegd voor deze aardige optrekstang van het merk ProExtreme. Het is eveneens een wandframe. Maar er is wel een wezenlijk verschil met de 3 vorig behandelde optrekstangen. Desondanks is het een redelijk fitness hulpmiddel waarmee je aan je trekken komt. Betreffende oefeningen die jij wilt doen met een optrekstang.

Voordelen

Nadelen

Deze optrekstand van ProExtreme is uiteindelijk een redelijk goede. Minder is het feit dat de stang zelf aan de onderkant zit. In plaats van bovenaan het frame, wat meer stevigheid biedt. Het bevestigingsmateriaal is bijgeleverd. Je krijgt pluggen en keilbouten dus kun je het frame stevig vastmaken. Het liefst aan een massieve wand.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

CoreXL optrekstang deur

Op de laatste plaats vind je deze verplaatsbare optrekstang van het merk CoreXL. Om deze te gebruiken, moet je het bevestigen tussen de kozijnen van een deur. Met behulp van de bijgeleverde borgdopjes. Na gebruik kun je het verwijderen en opbergen. Deze optrekstang bevat 2 handgrepen voor het doen van fitness oefeningen.

Voordelen

Nadelen

Het is al met al een prima fitness artikel. Een optrekstang van verchroomd staal dus heel duurzaam. Alleen kan het slechts 100 kg aan belasting maximaal aan. Verder heeft het slechts 2 handgrepen waardoor je beperkt bent in het aantal fitness oefeningen. Echter is beslist een goede voor de mensen die hun optrekstang liever meenemen. Of willen opbergen na gebruik.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Meer informatie optrekstang

Stevigheid

Er is zeker een risico aanwezig met het trainen met een optrekstang. Je moet er zeker van zijn dat het goed bevestigd is, zodat ongelukken voorkomen kunnen worden. Het is belangrijk om de instructies en adviezen van de fabrikant van de optrekstangen te volgen. Indien er geen instructies beschikbaar zijn, kun je een expert liever inschakelen. Belangrijk om te weten, hetgeen ook geadviseerd wordt door South Wall, is dat je de wandoptrekstangen aan een massieve wand bevestigd. Vermijd daarbij vooral de voegen en schroef het frame dus in de stenen vast.

Degelijk ontwerp

Alhoewel de fabrikanten van de optrekstangen beweren dat hun product stevig is, kun je voor jezelf dit ook nagaan. Het ontwerp van de optrekstangen speelt daarbij een cruciale rol. Zo zijn er frames voor de wand waarbij de optrekstang gemonteerd wordt aan de bovenkant of de onderkant. Een optrekstang aan de onderkant zou minder stevig zijn dan wanneer de optrekstang aan de bovenkant zit van het frame. Verder moet je letten op het draagvermogen van de optrekstangen met betrekking tot jouw eigen gewicht. En van anderen die mogelijk gebruik zullen maken van de optrekstang.

Aantal handgrepen

Afhankelijk van het aantal handgrepen beschikbaar aan het frame van de optrekstang, kun je verschillende fitness oefeningen doen. Hoe meer handgrepen, hoe meer mogelijkheden er zijn voor verschillende oefeningen. Verder speelt de kwaliteit van de handgrepen ook een rol. Tijdens het doen van oefeningen aan de optrekstang, hang je vrij als het ware. Daarbij wil je het slippen van de handen van de handgrepen absoluut niet. Ter voorkoming van ongelukken natuurlijk. Het is zeker belangrijk te letten op de kwaliteit en antislip afwerking van de handgrepen.

Manier van bevestigen

Hoe bevestig je de optrekstang? Plafond, wand en deur typen zijn enkele van de mogelijkheden die te vinden zijn. Echter worden in deze koopgids 4 optrekstangen behandeld die aan de wand gemonteerd kunnen worden. En ook 1 type die tussen deurkozijnen geplaatst moet worden. Ga dus goed na welk ontwerp voor jou het beste werkt. Welke oefeningen je wenst te doen en waar je het frame wilt monteren. Wellicht wil je het fitness hulpmiddel na gebruik ook weer verwijderen. Dus werkt de CoreXL optrekstang in dat geval het best. Er zijn een aantal factoren waarop je moet letten bij het selecteren van de optrekstang. En dan lukt het wel de juiste de kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *