Een power rack (ook bekend als een power cage, squat cage of squat rack) is een stuk krachttrainingstoestel dat functioneert als een mechanische spotter voor halteroefeningen zonder gewicht zonder de bewegingsbeperkingen die worden opgelegd door apparatuur zoals de Smith-machine. Het algemene ontwerp bestaat uit vier rechtopstaande palen met aan elke kant twee verstelbare horizontale beugels (ook wel “steunen”, “rails” of “pennen” genoemd). Veel power racks hebben ook accessoire-accessoires, zoals een optrekstang, pull-down kabelbevestiging of haringen voor het opbergen van halterschijven. Hieronder geef ik meer informatie over 5 uitgekozen powerracks.

THE CAGE V3 Heavy Duty Power Rack

 


Na de V2 versie welke voorzien is van lift-offs met inserts om beschadiging van de barbell te voorkomen, is de PT Essentials The Cage V3 ook voorzien van montageplaten, zodat dit ultra-zware powercage ook aan de vloer kan worden vast gebout. Dit zodat deze zonder problemen in een volledig commerciële omgeving kan meedraaien. Je kan er dan bijvoorbeeld met je volle gewicht met suspension trainers aan hangen zonder bang te hoeven zijn dat het power rack kan kantelen. Dus extra veiligheid in omgevingen waar met cliënten wordt gewerkt.

Een power rack vervaardigd van massief 3 mm dik staal met een eigen gewicht van ruim 150 kilo en beestachtige afmetingen van HxBxD: 210 x 125 x 157 cm.  Dit rek is all you need voor in je studio of je eigen garagegym, een echte home power rack dus. Het heeft massieve spotters, zodat je veilig de grote 3 en vele andere oefeningen veilig kunt uitvoeren zonder dat je gymbuddy aanwezig hoeft te zijn. Dit stelt je in staat om zwaar te trainen met de bench, squats en deadlifts.Dit rek wordt geleverd met 1 paar spotters/ lift-offs en daarnaast zitten er 2 paar extra lift-offs bij zodat je snel tussen de oefeningen kunt schakelen.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie en prijs

Steelflex GPR380 Power Rack met Monkey Bar

Een volledige vrijheid van beweging gecombineerd met goede verstelbare rekken en safety spotters zorgen ervoor dat dit powerrack een absolute must-have is voor diegenen die aan krachttraining zonder compromis willen doen. Het Steelflex PRO Powerrack GPR380 is ontworpen om met iedere trainingsbank te kunnen worden gebruikt en is ontworpen voor extreme workouts, het is echt een fitness rack dus.

De multi-grip pull-up bar (monkey bar) is de finishing touch van dit rek en biedt zeer goede pullup mogelijkheden waarbij goed gevarieerd kan worden met de stand van de handen (wide-grip, neutral, close-grip). Dit rek is kort samengevat, ruim (lekker breed), perfect afgewerkt en massief. Geen dunne stalen paaltjes, maar gewoon serieus heavy duty staal, dik en supersterk en gemaakt voor heftige trainingen.

De Heavy Duty Frame heeft de volgende afmetingen, opgebouwd (DxBxH): 1456 mm x 1217 mm x 2087 mm. De maximale belasting is 400 kg, diameter van de framebuizen zijn 7,5 x 4 cm rondom gelast. Het heeft 18 aflegposities en zowel geschikt voor thuisgebruik als commercieel gebruik.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Body-Solid GPR378 Power Rack

Voor krachttrainingen is een Powerrack met veel bewegingsvrijheid in combinatie met aflegmogelijkheden en begrenzers een must-have. De Body-Solid is ontworpen met het oog op combinatiegebruik met elke soort trainingsbank. De 11-gauge hoogwaardige stalen frame biedt de optie voor maximale trainingen.

De coating van deze Powerrack is poedercoating die elektrostatisch is aangebracht, hierdoor krijg je geen last van schade bij de meest intense trainingen. De GPR-378 wordt geleverd exclusief Lat Attachment, gewichtsstapel en trainingsbank.

De kenmerken van de Body-Solid GPR378 Pro Power Rack zijn, het is een breed ontwerp voor bewegingsvrijheid. Het heeft twintig verstelmogelijkheden en heeft 7,5 x 7,5 cm dikke balken. Het komt met een chin-up bar van 102,5 cm breed. Het biedt aflegmogelijkheden en begrenzers voor een simpele, veilige en effectieve training, het ideaal voor thuis- en professioneel gebruik. De afmetingen voor een opgebouwd rack is 205 cm H x 122,5 cm L x 115 cm B.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

 Crossmaxx LMX1053 Power Rack

De LMX1053 Crossmaxx Power Rack is geschikt voor intensief commercieel gebruik en hoeft niet aan de grond bevestigd te worden.Het LMX1053 Crossmaxx Power Rack biedt vele mogelijkheden door de volgende accessoires en kenmerken: het is inclusief 2 sets robuuste j-hook sets met bescherming (verstelbaar) voor 2 lift posities. Het is inclusief pin pipe safeties (verstelbaar). Het komt ook met 6 band pegs om diversiteit in het liften aan te brengen. Het is inclusief 2 optrek posities en 1 total core trainer. Verder heeft het 8 opbergpinnen voor olympische 50mm schijven/ platen. En opbergmogelijkheid voor 1 LMX68 Power Chain set. Het kan dus binnen een mum van tijd de power rack met gewichten worden (8 opbergpinnen voor olympische schijven).

Kenmerken van dit product zijn, het is zwart gepoedercoat. Het heft een lengte van 195cm (zonder platform), breedte van 135cm (zonder platform) en hoogte van 250cm. Het is zeer sterk met een 10x10cm dikke frame.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

PowerLine PPR200 Power Rack

Geef het thuistrainen een nieuwe dimensie met een van de eerste uitvindingen van gewichtsheffers om veilig en effectief te trainen, het Power Rack. De PPR200 heeft de volgende kenmerken, het heeft een breed ‘inloop’-ontwerp. Het heeft achttien aanpassingsniveaus, rechte pilaren zijn een volledige 24 inch uit elkaar voor vrije beweging. Het heeft 41inch brede gekartelde chinning bar. Het heeft een optrekstang met een diameter van 1 inch. Door warmte geharde lift-offs en sabelvormige veiligheidsstangen houden uw trainingen eenvoudig, veilig en effectief en het is belastbaar tot 280 kilo.

Sommige gebruikers van dit product hebben klachten geuit dat de haken waarmee de Powerline PPR200X wordt geleverd niet de beste zijn voor benching. De afstand in de gaten is een beetje breed, waardoor het voor sommigen een uitdaging is om de perfecte positie te vinden voor benching. De verf gaat makkelijk eraf. Het is niet bestand tegen de enorme ladingen (600+ pond), wat een verrassing kan zijn voor zware gewichtheffers.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Meer informatie power rack

Wil je een power rack kopen, dan is het handig om eerst een vergelijking te maken tussen de verschillende producten. Ga wel eerst na hoeveel ruimte je ter beschikking hebt en of je een free-standing of vast gebout rack wil hebben. Voor de freestanding optie zijn alle 5 power racks aan te bevelen. Ze zijn alle 5 verplaatsbaar. Als je echter een vast geboute rack wil dan is de THE CAGE V3 een optie, deze wordt met montage platen geleverd.

Indien je een power rack met een hoge belasting zoekt dan is de  Steelflex GPR380 aan te bevelen, deze rack kan tot 400kg belast worden. , Body-Solid GPR378, Crossmaxx LMX1053 en PowerLine PPR200

Hoewel de PPR200X misschien niet het beste power rack is dat beschikbaar is voor benching vanwege de grote afstand en onvoldoende haken, heeft dit power rack bewezen uitstekend te zijn in bijna al het andere, waardoor het een van de best beoordeelde en populairste power racks is op de markt. Zolang je er geen gewichten van supermanformaat op gooit, is de Powerline PPR200X een van de gemakkelijkst te monteren en stevigste powerracks die er zijn voor het geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *