Heb je wat extra’s nodig die je kunnen helpen bij het sporten? Daar kunnen speciale voedingssupplementen je bij helpen. Deze voedingssupplementen helpen je met extra kracht en het ontwikkelen van spiermassa. Pre workout is een dergelijk voedingssupplement. Wat doet Pre workout precies en wanneer kun je het gebruiken?

Wat zijn Pre workouts?

De naam zegt het eigenlijk al een beetje, ‘pre’ betekent namelijk ‘voor’. ‘Workout’ staat voor ‘training’. Pre workouts zijn supplementen die je voor het trainen in neemt. Na het innemen duurt het enkele minuten voordat het supplement gaat werken. Jouw lichaam krijgt nieuwe kracht, focus en energie. Zo kun je het maximale uit je training halen en zelfs een zwaardere training hanteren.

Hoe te gebruiken?

Preworkout is verkrijgbaar in de vorm van capsules, maar ook in poeders. Hier kun je dan een shake van maken. Pre workout voedingssupplementen bestaan vaak uit een combinatie van verschillende stoffen. Dit zijn koolhydraten (ook wel suikers), cafeïne, creatine, stikstof en andere ingrediënten die je lichaam een boost geven. Belangrijk is dat je weet met welk doel je Pre workout wilt gebruiken. Wil je spiermassa opbouwen? Dan zit je met Pre workout goed. Voor het afvallen zijn dergelijke supplementen niet heel geschikt. Er zitten namelijk erg veel suikers en koolhydraten in.

Wanneer gebruik je het?

Hierbij is het tijdstip van trainen erg van belang. Train je vlak na het eten? Dan is het niet erg handig om een Pre workout te nemen. Er zit namelijk al energie in het eten dat je tot je neemt. Daarnaast heeft het geen optimale werking met elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *