Ritalin bevat de werkzame stof methylfenidaat. Deze stof zorgt ervoor dat in de hersenen de stof dopamine vrijkomt. Dopamine wordt ook wel het “gelukshormoon” genoemd. Als de hersenen dopamine aanmaken voel je je gelukkig en relaxt. Doordat ritalin dit proces stimuleert heeft dit medicijn een gunstig effect op met name kinderen en jong volwassenen die de diagnose ADHD of een vergelijkbare stoornis hebben gekregen. Ritalin zorgt dat de verstoorde balans van dopamine wordt hersteld. Het middel zorgt ervoor dat de patiënten zich beter voelen en daardoor beter kunnen functioneren op school, thuis of elders. Het is het meest voorgeschreven middel bij kinderen met ADHD.

Ritalin heeft verschillende positieve effecten bij ADHD

Kinderen die Ritalin slikken, krijgen meestal een langwerkende variant. De kortwerkende variant werkt namelijk wel sneller maar is na ongeveer 4 uur uitgewerkt. Daardoor zouden ze gedurende bij voorbeeld een schooldag extra medicijnen moeten slikken. Door de langwerkende variant is dit meestal niet nodig. De concentratie wordt verbeterd door ritalin te slikken. Ook zijn kinderen minder actief, impulsief en agressief. Ook de motoriek wordt minder ongecontroleerd. Door deze eigenschappen heeft ritalin op een grote meerderheid van patiënten met ADHD of een vergelijkbare aandoening een gunstig effect. Er is wel grote kans op verslaving bij langdurig gebruik.

Ritalin online kopen

Je kunt ritalin online kopen via webshops die dit middel in hun assortiment hebben. Het is belangrijk de bijsluiter goed te lezen en alert te zijn op ongewenste bijwerkingen. Overschrijd de voorgeschreven dosering niet om ongewenste effecten te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *