De Smith machine is een gewichtsmachine die gebruikt wordt voor krachttraining. Deze heeft een halter bevestigd in stalen rails, hierdoor is alleen verticale of bijna verticale bewegingen te doen. Sommige Smith-machines hebben een contragewicht. De machine kan worden gebruikt voor een breed scala aan oefeningen, hoewel hij het meest wordt gebruikt om “Smith machine squats” uit te voeren. Wil je een smith machine kopen dan zijn er een heleboel modellen en merken op de markt. Hieronder krijgt u uitleg over 4 smith machines.

FP Equipment Multifunctional Power Rack 9B

Deze power rack van FP Euipment is simpelweg onverwoestbaar en inzetbaar in iedere gym, ongeachte het aantal leden, het is van full commercial quality.Het is een full smith machine gym equipment. De frame is gemaakt van stevige staal met een (80x80x3mm), het kan een maximale belastin van 400kg aan.

Dit apparaat is custom made en op bestelling leverbaar, de kleur van de coating kan je zelf bepalen. Geef je unieke behoeften door aan het team van FP en zij zorgen voor jouw custom made power rack. Al hun producten zijn individueel vervaardigd (custom-made) in een niet-serie proces naar jouw specifieke order. De krachtapparaten worden dus op wens gefabriceerd zodat jezelf de kleursamenstelling en metaaldikte kunt kiezen. De levertijd bedraagt daarom 6 – 9 weken.

Kenmerken van de FP Custom Gym Equipment Power Rack 9B zijn, het heeft een lengte van 257 cm, hoogte van 231 cm en een breedte van 231 cm. Het weegt 445 kg en komt in poedercoating (kies zelf de kleur) en autoleather bekleding (kies zelf de kleur).

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

 

FP Equipment Smith Machine Full Commercial | Custom Made

Het gebruik van een smith machine stelt geeft je de mogelijkheid om een extra reps met wat extra gewichten uit te voeren, helemaal in je eentje. Je kan olympische schijven met 50mm gatdiameter gebruiken. Het startgewicht bedraagt 24 kg. Het is de perfecte smith machine gym.

Dit apparaat is custom made en op bestelling leverbaar.  Al hun producten zijn individueel vervaardigd (custom-made) in een niet-serie proces naar jouw specifieke order. De krachtapparaten worden dus op wens gefabriceerd zodat jezelf de kleursamenstelling en metaaldikte kunt kiezen. De levertijd bedraagt daarom 6 – 9 weken.

De kenmerken van de FP Equipment Smith Machine and Squat Rack zijn, het is super stabiel en enorm degelijk (full commercial), het heeft een eenvoudige toegang. Het is geschikt voor 50 mm schijven en heeft vier storage pins voor opbergen van halterschijven. De afmetingen zijn LxBxD: 220x121x234 cm met een gewicht: 137/179 kg. Het komt in poedercoating finish (kies zelf je kleur).

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Body-Solid GS348P4 7-series Smith Machine full-options

De Body-Solid GS348P4 zorgt ervoor dat je bijna elke oefening kan uitvoeren die je kan verzinnen. Feitelijk kan je zelfs elke oefening doen die je ook in een volledig ingerichte sportschool zult vinden, maar dan bij jou thuis, het is de perfecte smith home gym voor jou.

Dit is niet zomaar een smith machine. Body-Solid heeft hun tijd genomen om deze machine op de markt te brengen, winnen in de snelheid was niet een prioriteit voor hun. Body-Solid heeft zijn tijd genomen om een perfecte machine in elkaar te zetten, met 20 afzetmogelijkheden, 7° gebogen powerrack, een Gun rack met 14 afzetmogelijkheden en 11,5kg halterstang is het de droom van elke trainer. Ongeacht of ze nou professionele trainers of beginners zijn. Deze Power-rack heeft ook zes mogelijkheden om je olympische halterschijven op te bergen. Verder heeft het ook opbergmogelijkheid voor een olympische halterstang. De afmetingen van de opgebouwd machine is 210 cm H x 195 cm L x 175 cm B

Het heeft ook de GFID71 Heavy Duty Verstelbare Bank – Volledig professioneel inzetbare trainingsbank met een maximale belasting van 450 kg. Je kan de rugkussen op 8 verschillende posities instellen.  De ultieme bankdruk apparaat. Verder heeft het ook de GLDA3 Leg Developer Attachment, train uw quadriceps, gluteus maximus en hamstrings.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

 TuffStuff CSM-725WS Smith Machine Full Options

De kogel gelagerde halterstang van de TuffStuff biedt de mogelijkheid tot soepele bewegingen. De aflegmogelijkeden zijn verstelbaar, zodat deze machine ook als een half cage kan fungeren. Deze aflegmogelijkheden zijn in 20 verschillende hoogtes verstelbaar. Zowel voor de smith machine als de losse oefeningen zijn er verstelbare grenzers. Het komt met chin-up mogelijkheid en 10 opbergplaatsen voor je olympische halterschijven, voor de halterstang is er ook opbergmogelijkheid.

Het heeft kogellagering, verstelbare begrenzers, verstelbare RVS aflegmogelijkheden en chip-up stang.  Er is ook een gewichtsstapel van 95 kg. inclusief stalen beschermkappen. Het is inclusief CMB-375 trainingsbank, de halterschijven en gewichten zijn echter niet inbegrepen. De afmetingen zijn (lengte x breedte x hoogte): 201 x 203 x 213 cm.

TuffStuff geeft de volgende garantie bij semi- professioneel gebruik:

10 jaar op frame, laswerk, CAM-verstelmogelijkheid en gewichten.

5 jaar op lagers, bussen, katrollen, hydrauliek en geleiders.

1 jaar op kogellagers en steekpinnen.

6 maanden op bekleding, kabels, afwerking en rubber grepen.

Alle andere, niet genoemde onderdelen, krijgen 1 jaar vanaf de originele aankoopdatum.

 

Voor thuisgebruik is er levenslang garantie en geldig voor de eerste eigenaar van het toestel. Montagefouten zijn buitengesloten.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Meer informatie smith machine

Bij de aankoop van een smith machine is het beste dat u nagaat wat uw behoeften zijn en welke additionele opties en equipment je erbij wil. Voor een smith machine voor thuis gebruik met alle opties erop en eraan is de Body-Solid GS348P4 7-series Smith Machine full-options de perfecte oplossing.

Ook de TuffStuff CSM-725WS Smith Machine Full Options is een perfecte oplossing, ze geven ook nog levenslang garantie aan de eerste eigenaar. Dat wil niet zeggen dat de FP Equipment Multifunctional Power Rack 9B en FP Equipment Smith Machine Full Commercial | Custom Made er onder doen, FP biedt zelfs custom made opties voor beide. Je kan zelf de kleur en krachtapparaten bepalen, dat is nog leuker. Tot slot, ga altijd voor de aanschaf na hoeveel ruimte je kan permitteren voor deze racks. Je wil niet na aanschaf ontdekken dat je onvoldoende ruimte hebt. Ga ook na of je een professional moet inhuren voor de installatie, of wordt dit aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *