We krijgen er allemaal weleens mee te maken: liefdesverdriet is niet uniek. Hoe leuk we de andere persoon ook vinden, de relatie is na verloop van tijd niet meer in stand te houden. En dan houd je vaak een leeg gevoel over. Maar sporten is juist een ideale manier om die leegte gedeeltelijk op te vullen. Want van sporten ga jij je goed voelen, word je bovendien fitter, en ga je er ook nog beter uitzien.

De magie van het sporten

Of je nu gaat voor de runner’s high of het prettige gevoel na een goede krachtsessie, sporten zorgt voor goede stoffen in ons brein. Zo is sporten gelinkt aan een hogere mate van endorfine. Dit zorgt ervoor dat we pijn minder voelen. En dat kun je wel gebruiken als je met liefdesverdriet kampt. Maar ook de mate van dopamine, een stof waar we ons erg gelukkig door voelen, stijgt na een goede workout. Je merkt een veel beter gevoel als je net een goede workout achter de rug hebt. En je zult ook een kleine boost van serotonine hebben, wat weer helpt om je meer verbonden met anderen te voelen.

Het helpt ook tegen depressieve gevoelens

Liefdesverdriet gaat verder dan de emotie die je op dat moment voelt. Je kunt er uiteindelijk erg depressief van worden, want je mist een belangrijk gevoel in jouw leven. Sporten is gelinkt aan een mindere mate van depressieve gevoelens. Een onderzoek uit Amerika van The Harvard Medical School toonde aan dat sporten voor sommige mensen bijna net zo sterk werkt als het gebruik van antidepressiva.

Ga alleen niet te ver in het sporten

Al deze goede gevoelens zijn natuurlijk prettig, maar je moet oppassen dat je niet te ver gaat. Voorkom dat jij jezelf overbelast door ook af en toe rustig aan te doen. Zo voorkom je blessures. Want het laatste dat jij wilt is thuis op de bank zitten, met het liefdesverdriet actief in jouw hoofd, omdat je tijdens het sporten een blessure hebt opgelopen.

Sporten helpt je goed vooruit

Uiteindelijk word je van sporten weer helemaal blij, stijgt het zelfvertrouwen, en merk je vanzelf dat je steeds minder aan het liefdesverdriet gaat denken. Bovendien straal je weer, zit jij goed in jouw vel, en heb je voor het weet misschien wel weer een andere leuke partner op het oog waar je het opnieuw mee kunt proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *