Het belangrijkste doel van een squat rack is om je te helpen bij het vorderen van je squats door gewichtstoename toe te voegen. U leiden naar hoeveelheden gewicht die u anders niet zonder hulp in positie zou kunnen krijgen. Squat racks zijn er in vele soorten en maten, maar meestal zijn het twee verticale staanders die zijn verbonden met een horizontale paal. Sommige hebben ingebouwde beveiligingen en andere niet. Degenen die niet veel beter zijn dan de individuele squat-stands, hoewel ze iets stabieler zijn. Als je nog geen squat rack gebruikt bij je squat oefeningen, dan is het hoog tijd dat wel te doen.  Hieronder geef ik uitleg over 5 squat racks die je kan gebruiken.

Crossmaxx LMX 1740 Squat Rek

De LMX 1470 squat rack is een squat rack ideaal voor de cross fit fans. Het wordt geleverd met rubberen bekleed spotting arms. Dit maakt trainen alleen maar comfortabeler en makkelijker. Je krijgt ook een J-hook en 4 pegs. De LMX1470 Crossmaxx Squat rack is geschikt voor intense commercieel gebruik.

Enkele kenmerken van de LMX1470 Crossmaxx Squat zijn, het is matzwart en powdercoated voor bescherming. De lengte is 1280mm, breedte is 1455mm en hoogte is 2250mm. Het is maximaal belastbaar tot 300kg. Het komt inclusief verstelbare J-hook set, Spotting arm set, 4 band pegs & single beam. Total gewicht van de rack is 90 kg.

Dit Squat rack van Crossmaxx is voorzien van afleggers welke in hoogte verstelbaar zijn. De afleggers zijn op diverse hoogtes in het frame te steken. Hierdoor is het ook mogelijk dit squat rack te gebruiken voor bijvoorbeeld de benchpress of bij het deadlifts.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

PowerLine PPR500 Half Rack Home Use

De Powerline PPR500 is je beste trainingsequipment, het is ontwikkeld met een heleboel optie en uitbreidingsmogelijkheden. De lengte van 210cm maakt het de perfecte commerciële half rack. Je kan het makkelijk onderbrengen in je elk gewenste ruimte. Het wordt geleverd met twee j-cups en safety spotter arms om de veiligheid te garanderen.

De kenmerken van de Powerline PPR500 Half Rack zijn, het heeft mogelijkheid tot uitbreiding. Het komt inclusief J-cups en safety spotter arms. Het is een 5 x 5cm stalen frame, met 5 cm spacing voor J-cups en safety spotter arms. De afmetingen van deze rack zijn L 128 x B 130 cm x H 210 cm, met een gewicht van 51 kg. Het is maximaal belastbaar tot 317.5 kg. Powerline Home geeft 10 jaar garantie op het product.

De safety spotters en J-cup stanghouders passen zich aan in stappen van 2 inch, zodat u uw instellingen kunt afstemmen op uw individuele lengtevoorkeuren en trainingsbehoeften. De optrekstang met rechte stang voegt nog meer oefeningsopties toe voor pull-ups en geavanceerd buikwerk.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Crossmaxx LMX1058 Yoke PRO Strongman Yoke

Voor de echte sporters en crossfit fanatiekelingen onder ons presenteren wij de ultra-professionele en commercieel inzetbare multifunctionele strongman yoke LMX1058 Yoke PRO. De Crossmaxx Yoke is veelzijdig. Het is veel meer dan alleen een yoke, het is inclusief perfecte lift-offs, die de optie tot bescherming van de barbell hebben. Hierdoor kan je de yoke ook gebruiken als halterstand. Met een bank eronder kan je makkelijk bench presses doen of de lift-offs verstellen om squats te kunnen doen.

Je hebt dus ook gelijk een echte push-sled. De kenmerken van LMX1058 Yoke PRO zijn, het is matzwart, met powdercoating. Het heeft een hoogte van 225cm, gewicht van 85kg, lengte slipvoeten van 125cm. De dikte van de crossbar is dia. 85mm. Het heeft laser-cut nummering in de frame, het is zeer sterk met een 75x75mm dik frame. En het wordt geleverd inclusief J-hook set.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Crossmaxx LMX1749 Inklapbaar Squatrek

Als je op zoek bent naar een ruimte besparende squatrek dan is de LMX 1749 de beste oplossing voor jou. Met zijn robuiste ontwerp en opklapbare optie is een droom voor mensen met beperkte ruimte. Het Crossmaxx XL inklapbaar Squat Rack is volledig in de stijl van onze Crossmaxx Rigs met dezelfde robuuste 75x75mm upright stands.

De kenmerken LMX1749 Foldable Squatrack zijn, het komt in mat zwarte met poedercoating. De hoogte is 2295mm, breedte is 1415mm en de diepte is 636mm. De afmetingen van de upright stand is 7,5 x 7,5cm, 3cm dik staal. Het is maximaal belastbaar tot 400kg en is een ruimtebesparende oplossing. Het komt inclusief makkelijk verstelbare, geïntegreerde pull-up bar en hoge kwaliteit J-hooks met kunststof bescherming voor de bar. Het is niet geschikt voor outdoor gebruik. Let wel het LMX1749 Crossmaxx XL Foldable Squat Rack bevat geen instructies voor wandmontage. Neem contact op met de lokale klusser of bouwmarkt voor advies over de installatie in uw ruimte.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

ProClubline SMR1000 Multi Squat Rack

De SMR1000 is de machine voor trainers van alle lengtes, het heeft 13 verschillende posities voor de gun rack. Hiermee kan je makkelijk samengestelde oefeningen als squats en drukoefeningen doen. De veiligheid wordt gegarandeerd door de stabiele steunbalken, je kan gerust trainingen met maximale gewichten doen. Voor de spotter is vanwege de extra lange ruimte tussen de gun racks voldoende plaats.

Het komt met opslagplaatsen voor halterschijven en met de positie van de opslagplaatsen zijn deze schijven altijd binnen handbereik. Met de SRM1000 kan je makkelijk gebruik maken je eigen lichaamsgewicht met de voorziening voor chin-ups, ab slings en nog vele andere oefeningen. Kortom de SMR1000 is een full squat rack.

Enkele speciale eigenschappen van de SMR1000 zijn, het is 142 kg en heeft een 0.6 centimeter dik stalen gun rack. De afmetingen opgebouwd zijn 203 x 180 x 226 cm, de frame is 5 x 7,5 centimeter dik. Het heeft opbergplaatsen voor halterschijven en je kan je elastieken aan het frame bevestigen. De maximale belasting is 450 kg. Het heeft een geïntegreerde optrekstang en extra lang frame met ruimte voor een spotter.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Meer informatie squat rack

Er zijn heel veel handelsplatformen die een squat rack te koop aanbieden. Hierboven hebben wij 5 genoemd waar je een squat rack kan kopen. Maar alvorens je overgaat tot de aankoop, is het goed om na te gaan hoeveel ruimte je ter beschikking hebt en of het nodig is een ploeg in te huren voor de installatie. Denk aan de wand installaties en grond installaties. Naast de ruimte is het handig om na te gaan wat jouw verwachtingen zijn voor dit product. Wat wil je allemaal doen ermee en wat voor opties moet het voor jou hebben.

Voor degene die een simpele squat rack voor thuis wil, is de Powerline PPR500 Half Rack een perfecte optie. Het neemt niet veel ruimte in beslag en biedt toch een reeks aan opties. Indien je graag loopt met de squat rack, is de Crossmaxx LMX1058 Yoke PRO Strongman Yoke de beste optie. Het komt met gliders, als je een afstand hebt gelopen ermee, kan je het neerzetten en terugduwen naar zijn plek. Voor degene die een combinatie van mogelijkheden wil is de ProClubline SMR1000 Multi Squat Rack aan te bevelen. Met deze squat rack kan je verschillende oefeningen doen, de uiterst stabiele steunbalken zorgen voor een veilige training met maximaal gewicht en resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *