Er is een groot aantal keuzemogelijkheden in programma’s en pillen die zeggen dat ze je dun en gezond kunnen krijgen. Maar bedenk dat een flink deel ervan op zijn best onoprecht en op zijn slechtst dodelijk zijn. Het artikel hieronder helpt je wat van deze informatie op een rijtje te zetten. Gebruik deze tips om je fitness doelen te bereiken zonder gedwongen te worden een product te kopen.

Rek die spieren. Je spieren moeten langer gestrekt worden als je ouder wordt. Door het ouder worden neemt de spierdichtheid af, en ook de buigzaamheid. Nog geen 40 jaar oud? Houd stretchoefeningen ongeveer 30 seconden vast. Boven de 40? Strek je ongeveer een minuut. Je zult je op deze manier soepeler en leniger voelen.

Onthoud tijdens je trainingen dat je buikspieren spieren zijn, net als elke andere groep in je lichaam. Je moet regelmatige rustdagen in je fitnessprogramma inbouwen. Ook al wissel je op opeenvolgende dagen af tussen cardio en krachttraining, je moet je buikspieren toch af en toe een vrije dag geven.

Als je merkt dat je niet vaak sport, of smoesjes verzint om niet te sporten, maak dan een schema. Plan om op bepaalde tijden in de week te sporten, en wijk niet van het schema af. Als je op een van de dagen die je gepland hebt niet wilt of kunt sporten, verplaats je je routine gewoon naar een van de vrije dagen.

Maak lichaamsbeweging tot een prioriteit in je leven. Schrijf het op je kalender of neem het op in je planningsprogramma. Als je wacht om het te doen tot je tijd hebt, of wanneer je er aan denkt, zul je het niet gedaan krijgen. Je moet consequent zijn om belangrijke resultaten te zien.

Haal wat zon en frisse lucht! Het is gemakkelijk toe te geven aan verveling en volkomen inactief te worden als we steeds aan de binnenkant gekluisterd zijn. Doe een poging om elke dag minstens een paar minuten naar buiten te gaan. Het zal je humeur verbeteren en de kans dat je gaat sporten sterk vergroten.

Zweten

Fietsen is een heerlijke bezigheid voor veel mensen. Als ze aan fietsen denken, denken ze aan heerlijke herinneringen uit hun kindertijd. Fietsen kan ook een heerlijke bezigheid zijn voor elke volwassene die probeert af te vallen. Het kan zo zijn dat je tijdens een fietstocht overmatig zweten ervaart, en kunt veel calorieën kwijtraken-alles terwijl je een leuke tijd hebt.

Hydratatie is essentieel voor een succesvolle fitnessroutine. Overmatig zweten kan je cardiovasculaire systeem belasten, maar ook je mentale functioneren en je hand-oog coördinatie verminderen. Om tijdens je fitnessactiviteiten in topvorm te blijven, moet je ervoor zorgen dat je voor, tijdens en na de activiteiten voldoende vloeistoffen drinkt. Vooraf drinken helpt je lichaam met voldoende vocht te beginnen om wat van het zweetverlies tegen te gaan, terwijl drinken tijdens helpt het hydratatieniveau hoog te houden. Zorg ervoor dat je je fitness beëindigt met wat vocht om de verloren vloeistoffen te vervangen.

Probeer 5 keer per week minstens 30 minuten aan lichaamsbeweging te doen. Lichaamsbeweging verhoogt de doorbloeding en kan helpen de huidcellen te onderhouden, want bloed vervoert zuurstof en voedingsstoffen naar de huid en verwijdert ophopingen van afvalstoffen. Je kunt het beste een bloeddrukmeter gebruiken om de waarde te meten. Lichaamsbeweging kan ook stress verminderen die acne kan veroorzaken. Zorg er alleen voor dat je na elke oefening doucht, want zweet dat op de huid achterblijft kan acne irriteren.

Zorg ervoor dat je wegblijft van deze twijfelachtige en mogelijk gevaarlijke methoden als je fit probeert te worden. Er komt veel meer bij het bereiken van fitness kijken dan alleen wat gewicht verliezen. Doe je voordeel met wat je geleerd hebt, en neem de stappen om je leven te veranderen. Het enige wat je hoeft te doen is de adviezen uit dit artikel te gaan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *