We kennen het allemaal wel en krijgen er allemaal last van, een trillend ooglid. Vroeger werd dit als een aandoening gezien, maar dat is verleden tijd. Stress, drukte of werkzaamheden waarbij de druk op de ogen komt te staan, wordt nu gezien als de boosdoener. Deze oorzaak neemt niet alleen een trillend oog met zich mee, maar meer dan dat. Het is dus zeker van belang om er iets aan te doen.

Trillingen rondom het oog

Het gaat niet alleen om het ooglid, maar ook je wenkbrauw kan trillen, net als je lip. Het lijkt alsof er iemand een draadje aan je ooglid heeft gemaakt en daaraan trekt. Een gek gevoel, maar ook heel irritant als je het een langere tijd hebt. Het kan namelijk dagen doorgaan. Nu is dat wel een teken dat je iets moet gaan veranderen in je leven om er vanaf te komen.

Neem een pauze tijdens het werk

Heel veel werk gebeurd op de computer en dat kost veel energie voor onze ogen. Neem dus regelmatig even een pauze om je ogen rust te geven. Een korte pauze is veel ontspannener dan met een trillend oog aan het werk te moeten. Je ogen hebben heel veel te voorduren in het dagelijks leven en nemen alles op wat er te waarnemen valt. Dat moet allemaal verwerkt worden en met die technologische wereld waarin we leven wordt dat vermoeilijkt. Tot laat op de computer is bijvoorbeeld ook heel nadelig voor onze ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *