Supplementen zijn over het algemeen niets meer dan een toevoeging op je voeding. Je voeding is dan ook belangrijker dan supplementen. Is je voedingsschema niet goed? Dan zullen supplementen je ook niet het gewenste resultaat geven. Supplementen zijn er honderden soorten maar welke werkt nou echt en welke supplementen leven voort op pure marketing.

Feit is dat je een aantal stoffen in je lichaam nodig hebt om spieren aan te maken en om te herstellen.

Waarom eiwittenshakes gebruiken?

Het bekendste supplement is tevens 1 van de meest gebruikte. Dit zijn eiwitten shakes. Krachtsporters gebruiken deze shakes om het aantal gram in eiwitten in hun lichaam omhoog te krijgen. Eiwitten zijn noodzakelijke bouwstoffen voor je spieren. Tijdens zware krachttraining ontstaan er kleine scheurtjes in je spieren. Deze scheurtjes worden hersteld met de eiwitten in je lichaam hierdoor groeien je spieren. Heb je niet voldoende eiwitten in je lichaam dan halen je spieren de eiwitten uit je spieren. Je spieren groeien dan dus niet. Je vult op dat moment gaten met gaten.

Eiwitten kun je halen uit voeding en melkproducten. Producten die veel krachtsporters gebruiken omdat er veel eiwitten in zitten zijn onder andere magerw kwark, kip, kalkoen, tonijn en melkproducten. Bij deze producten moet je natuurlijk ook weer letten op andere ingredienten zoals vet, koolhydraten en suikers. Om die reden is het gebruik van eitwitten shakes ideaal. Je weet precies wat er in zit, ze zijn gericht op krachtsporters en goedkoper dan kilo’s kip.

Dus op de vraag of het gebruik van eiwitten shakes je helpt om te groeien kunnen we JA antwoorden. Het is wetenschappelijk bewezen dat eiwitten het herstel van je spieren bevorderen. Het herstel van je spieren is het eigenlijke groeiproces van de spieren. Juist om die reden is voldoende rust in je trainingsschema ook van groot belang. Tijdens de rustperiodes gebruikt je lichaam de eiwitten om te herstellen van de zware inspanning.

Waar kun je de eiwitshakes bestellen? Bij bijna alle sportshops en voedingsshops zijn deze in veel verschillende varianten te verkrijgen. Belangrijk is hierbij te kijken naar wat je doel is en wat je nodig hebt. Indien je aan het bulken bent en dus probeert in massa en spieren aan te komen. Dan is een eiwitshake waar ook veel calorieen inzitten natuurlijk geen probleem. Ben je juist aan het droogtrainen dan is het zaak zo laag mogelijk in je calorieen te blijven en dus wellicht een ander merk shake te nemen.

Kortom eiwitten zijn voor alle krachtsporters van essentieel belang. Haal je niet voldoende uit je voeding (wat met krachttraining vrijwel altijd het geval is) dan kun je het beste naar een eiwittenshake overstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *