De Synergy Invitational droomt er van om alle CrossFitters van Nederland hun sterke spieren in te laten zetten voor kinderen met zieke spieren. Om dit te bereiken organiseren ze samen met Spieren voor Spieren een actieweek van 4 tot en met 12 juli. Tijdens de actieweek worden twee workouts bekend gemaakt: “ Lotte” en “ Kim”. Deze workouts zijn vernoemd naar de tweeling zusjes uit Lelystad met de spierziekte HMSN type 1a. Zij zijn kind ambassadeur voor Spieren voor Spieren en ook voor de Synergy Invitational.

Het doel van deze workouts is de CrossFit community bij elkaar te halen en zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar- en behandeling van spierziektes.

Synergy Invitational- Facebook Flyer

Dat je middels de actieweek je sterke spieren en je sport kan gebruiken om kinderen voor wie dit niet makkelijk of mogelijk is te helpen is natuurlijk al reden genoeg om mee te doen. Als extra motivatie om de hele community achter dit doel te krijgen mogen de 16 boxen die het meeste geld inzamelen twee mannelijke en twee vrouwelijke atleten afvaardigen naar het hoofdevenement op 20 februari 2016 in Sportcentrum De Koploper in Lelystad  Dit evenement wordt o.a. gesponsord door Eleiko BeNeLux en Monkey XL.

Het hoofdevenement zal bestaan uit drie workouts waarin 16 teams van drie mannen en drie vrouwen het tegen elkaar op nemen. De teams worden samengesteld door middel van een loting. Hierdoor speelt de interactie tussen de atleten, die elkaar vaak niet kennen een belangrijke rol. De atleten die een team weten te vormen wat krachtiger is dan de individuele sterktes en zwaktes heeft de grootste kans op de overwinning.

Alle opbrengsten van de actieweek en het hoofdevenement worden gedoneerd aan Spieren voor Spieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *