Onlangs hebben we hier het cutten behandeld. Dit is het verliezen van vet met behoudt van je spiermassa. Bulken is eigenlijk exact het tegenovergestelde. Om te groeien in massa zul je veel moeten eten. Je spieren hebben deze voeding nodig om te groeien en te herstellen. Indien je niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgt zal je nooit zwaarder worden door extra spiermassa.

Als we kijken naar bulken dan is het voedingsschema het belangrijkst. Je gaat een paar honderd calorieën boven je behoefte zitten. Je berekent dus eerst wat je dagelijks nodig hebt.

Bij het bulken is het belangrijk dat je voornamelijk gezonde voeding binnen krijgt. Je volstoppen met hamburgers is dus niet de bedoeling. Een juiste afweging tussen koolhydraten, eiwitten en vetten is zeer belangrijk. Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van het einddoel. Toch wordt er vaak uitgegaan van 60-20-20. Dit betekent dat 60% van je dagelijkse voeding uit koolhydraten bestaat, 20% uit eiwitten en 20% uit vetten.

Voor de ene sporter is bulken makkelijker dan voor de ander. Om met gezonde voeding toch aan een hoog aantal calorieen te komen, moet je nou eenmaal flink eten. Niet iedereen is hier even goed in. Sommige vullen hierdoor hun eiwitten en koolhydraten aan met supplementen. Door een eiwittenshake toe te voegen en een koolhydratenshake toe te voegen aan je dagelijkse voeding zal niet direct helpen. Er is meer nodig. Veel mensen die moeite hebben met aankomen gebruiken daarom een Weight gainer. Dit is een uitstekende manier om met gezonde voedingsstoffen wat extra gewicht en massa te winnen.

Een van de meest verkochte weigtgainers in Nederland is de Mass Perfection stack van de Body en Fitshop. Deze zit bomvol goede eiwitten en bijna vrij van suikers. Daarbij is Mass Perfection ook nog eens zeer voordelig. Je koopt al 2200 gram Mass Perfection voor € 19,90 . Meer informatie over Mass Perfection zie je in de onderstaande video.

[su_button url=”http://www.bodyenfitshop.nl/bfshop/?tt=11113_12_198660_&r=%2Fweightgain%2Fweight-gainers%2Fbody-fit-sportsnutrition%2Fmass-perfection%2F” target=”blank” style=”soft” background=”#D33F05″ size=”10″ wide=”yes”]Meer informatie over Mass perfection en bestellen?[/su_button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *