Cutten is een term die je vaak hoort in de bodybuildingwereld. Het is een periode waarin de sporter probeert vet te verliezen zonder spieren te verliezen. Zij proberen dus enkel het vetpercentage te verlagen.

Door boven je energiebehoefte te gaan eten en de juiste producten te eten met een goede afweging van koolhydraten, eiwitten en vetten, kun je masse ontwikkelen. Je groeit omdat je hard traint, goed eet en goed rust. Hiermee kweek je ook een lichte verhoging van je vetpercentage. Dit heet bulken. Met cutten probeer je dat vetpercentage te verlagen maar je spiermassa te behouden.

Je vetpercentage verlagen is niet erg moeilijk. Je berekent je energiebehoefte, gaat hier ongeveer 500 calorieën onder zitten en je valt af. Om er voor te zorgen dat je wel je spiermassa behoud en dus geen spieren afbreekt tijdens de cut, is je voeding zeer belangrijk. Het is belangrijk dat je voldoende eiwitten binnen krijgt en geen overvloed aan koolhydraten of vetten. Een goed voedingsschema is dus van groot belang tijdens je cut. Sterker nog, veel bodybuilder vinden een goed voedingsschema het belangrijkst van de cut. Zorg er dus voor dat je voedingsschema goed in elkaar zit.

Er zijn ook verschillende supplementen te verkrijgen die je helpen om je vetpercentage te verlagen. Het meest bekende en momenteel zeer populaire product is van Iforce Nutrition en heet Dexaprine. Hier volgt binnenkort nog een uitgebreide review van. Kort gezegd verhoogt het je vetverbranding de hele dag door met 160%. Daarbij krijg je een flinke stoot energie van en hoef je hiervoor slechts 1 of een halve pil per dag te nemen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *