Veel mensen trainen thuis. Of ze trainen thuis enkel cardio. Ze gaan dan naar de sportschool om hun krachttraining te doen en gaan daarna nog een stukje hardlopen in de buurt. Dat is met slecht weer niet altijd even prettig natuurlijk. Toch kun je veel cardio-apparaten die in de sportschool staan ook zelf kopen. Een Crosstrainer is bijvoorbeeld een ideaal apparaat voor het trainen van de conditie en het verliezen van vet.

Een crosstrainer hoeft niet duur te zijn. Je vind al zeer goede crosstrainers tussen de € 200,- en de € 400,- . Een eenmalige investering waar je jaren mee kunt doen. Een crosstrainer heeft vele voordelen voor bodybuilders. Bij het squaten wordt er veel van je knieën gevraagd. Ga je daarna ook nog hardlopen dan belast je wederom je knieën. Met een crosstrainer verbrand je veel vet maar belast je je gewrichten maar minimaal. Dit is voor voor fanatieke krachtsporters de reden om een crosstrainer aan te schaffen. Je kunt na je krachttraining eerst naar huis, je neemt je proteïne shake of je postworkout meal en kan daarna nog even wat vet verbranden.

In vergelijking tot veel andere cardio-apparaten is een crosstrainer veel effectiever. Je hele lichaam beweegt mee waardoor je optimaal effect hebt. In vergelijking met een roeimachine is een crosstrainer ook vele malen goedkoper. Met een loopband heb je weer de belasting op je gewrichten die met een loopband zelfs nog groter is. Een crosstrainer kopen is dus lang zo’n gek idee nog niet. We zetten de voordelen nog even op een rijtje:

Kortom, lukt het je niet om na je krachttraining je cardio op de sportschool te doen? Zoek dan naar een goedkope crosstrainer en doe je cardio lekker thuis wanneer jij wilt!

[su_button url=”http://fitnesskoerier.webshopapp.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=5899_12_198660_&r=%2Ffitness-apparaten%2Fcrosstrainers%2F” target=”blank” style=”soft” background=”#D33F05″ size=”10″ wide=”yes”]Meer goede en goedkope crosstrainers hier![/su_button]

1 reactie

  1. Leuk artikel om te lezen! Ik ben zelf ook heel fanatiek met krachttraining in de sportschool en heb daarna echt geen zin meer om ook nog te trainen op een crosstrainer. Dit kan denk ik wel extra snel resultaat opleveren als je je spieren wil droogtrainen?

    Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *