Fietsen is een leuke bezigheid en je kunt makkelijk van de ene plek naar de andere toe. Ook is het goedkoop, makkelijk in onderhoud en je kunt het makkelijk opbergen. Er zijn trouwens ook verschillende soorten fietsen, kinderfietsen, elektrische fietsen en ook racefietsen. Met de juiste fiets haal je maximaal plezier uit het fietsen. Met zoveel keuze is het alleen lastig om de fiets te vinden die aansluit op al jouw wensen. Ben je van plan om binnenkort een racefiets aan te schaffen? Neem dan onderstaande punten door.

Type racefiets kiezen

Voordat je een racefiets koopt is het belangrijk om eerst voor jezelf te bepalen waar je de racefiets voor gaat gebruiken.Koop je voor het eerst zo een fiets dan is het verstandig om een goedkoper model aan te schaffen. Hiermee kun je eerst oefenen om na te gaan als deze fiets echt wel iets voor jou is. Het is natuurlijk zonde als je in een keer veel geld hebt uitgegeven en erna erachter komt dat het toch niet echt iets voor jou is.

Bepaal je budget

Het is belangrijk om te weten wat je wilt uitgeven aan een nieuwe racefiets. Racefietsen zijn er namelijk in verschillende prijsklasse. Je kunt ook goedkopere instapmodellen kopen. De professionelere racefietsen zijn namelijk een stuk duurder. Als het gaat om racefietsen geldt het volgende: hoe duurder de fiets, hoe lichter het gewicht van de fiets. Vergeet niet dat je als je een  racefiets koopt je ook de juiste kleding nodig hebt.

Ga naar verschillende winkels

Als je een racefiets in de winkel koopt dan kan  een werknemer je advies geven en je helpen met de verschillende vragen over de fiets. Als je zelf denkt te weten wat je nodig hebt, dan kun je via internet een racefiets kopen. Het beste kun je ook verschillende winkels met elkaar vergelijken. Kijk wat voor soort kwaliteit fietsen ze aanbieden, de prijs die je ervoor krijgt en ook de service wanneer je de fiets al hebt aangeschaft.

De keuze van je wielen en frame

De keuze van je wielen is net zo belangrijk als de keuze van je frame. Een juiste framemaat zorgt ervoor dat je lekker op de fiets zit en voorkomt blessures. Goede wielen van een racefiets helpen je om harder te fietsen. Je hoeft dus niet al te hard te trappen, hierdoor kun je dus met dezelfde kracht harder fietsen. Let ook op het aantal spaken in het wiel; hoe minder spaken, hoe beter. Vergeet ook niet je gewicht erbij te berekenen. Als je zwaarder bent heb je meer spaken nodig om je gewicht te verdelen.

 

Doe een testrit

Je hebt de fiets gekocht, het is afgesteld op jouw maat en je bent er dus klaar voor. Maak dan eerst een testrit met de fiets. Na een goede testrit kun je aangeven wat je nog aan wilt laten passen. Misschien staat je zadel te laag en zit je oncomfortabel op de fiets. Al deze kleine details kun je direct laten verhelpen na een goede testrit. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je je nieuwe racefiets goed onderhoudt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *