Je fit voelen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je zelfvertrouwen en je immuunsysteem. Ook werkt het stress verlagend omdat je dan afleiding hebt van je dagelijkse bezigheden waardoor je je na het een stuk beter voelt. Het is belangrijk om minimaal één keer in de week een inspannende sportsessie in te plannen. Als je je fitter wilt voelen moet je niet letten op je gewicht maar hoe je je voelt en hoe sterk je lichaam is.

Voeding aanpassen

Als je fitter wilt worden is het erg belangrijk om je voedingspatroon aan te passen, dit kun je het beste stap voor stap doen zodat je het het langste volhoud. Je moet je vooral focussen op het bewust worden van je voeding, en niet alleen eten omdat je je wilt vullen maar ook vooral om je lichaam te voeden. Probeer gevarieerd te eten met daarbij genoeg groente en fruit, deze voedingstoffen heeft je lichaam namelijk hard nodig. Ook is het belangrijk om de grootte van je porties aan te passen en je eetmomenten gelijkmatig over de dag te verspreiden.

Meer bewegen

Door vaker de trap te nemen in plaats van de lift en door tijdens je lunchpauzes te gaan wandelen, kun je op een gemakkelijke manier meer bewegen zonder er moeite voor te doen. Ook kun je je inschrijven bij een sportschool of inschrijven voor groepslessen. Bij sportscholen hebben ze vaak diverse abonnementen. Zo kun je bijvoorbeeld bij Beverly Gym kiezen voor een All-in abonnement, groepslessen of een 10-rittenkaart, ook zijn er ervaren instructeurs die uitleg kunnen geven over de apparaten en een persoonlijk trainingsschema voor je kunnen maken. Bij het uitkiezen van groepslessen kun je het beste iets doen wat je leuk vind, op deze manier hou je het veel langer vol. Je kunt kiezen alleen te gaan sporten of samen met iemand die je kent. Als je samen besluit te gaan sporten is de motivatie groter en kun je elkaar stimuleren , mensen die samen sporten houden het over het algemeen langer vol dan mensen die zelfstandig sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *