Mindset is belangrijk in het dagelijks leven, maar ook als het aankomt op sporten. Mindset en sporten wordt vaak niet direct aan elkaar gelinkt, maar toch speelt mindset ook bij sporten een grote rol. Als je de juiste mindset hebt dan kun je op het gebied van sporten van alles bereiken en heb je ook meer doorzettingsvermogen als het een keer zwaar is. Je hoeft deze mindset niet meteen te hebben, dit kan je trainen. Waarschijnlijk heb je ook wel iemand die qua lichaam helemaal je voorbeeld is. Hoe denk je dat deze persoon dit lichaam gekregen heeft? Door te sporten, maar zeker ook door de juiste mindset. Hoe kun jij ook een ijzersterke mindset ontwikkelen? In dit blog meer daarover.

 

Affirmatie

Dit klinkt misschien een tikje zweverig, maar je moet eerst blij zijn met wie je nu bent. Als jij nu vindt dat je niet goed genoeg bent en je dit ook blijft benoemen dan ga je hierin geloven. Jij vertelt jezelf dit en je gaat dit op de lange termijn geloven. Zeg daarom tegen jezelf dat je goed genoeg bent en ga het proces aan. Laat alle gedachtes die negatief zijn los en je zult zien dat je resultaat met fitnessen binnen de kortste keren behaald is. Vertel jezelf daarbij een affirmatie. Dit is een positieve boodschap die je je nieuwe overtuiging maakt. Als je het vaak genoeg tegen jezelf zegt ga je het geloven.

 

Dankbaar

Het helpt ook om iedere dag dankbaar te zijn voor de dingen die je hebt. Je neemt iedere dag een momentje hiervoor waarbij je je dit bedenkt. Als je het fijn vindt kun je dit ook opschrijven. Je merkt op die manier pas wat je allemaal hebt en ziet dat ook wanneer het even tegenzit er genoeg dingen zijn waar je dankbaar voor kan zijn. Schrijf je het op en voel je de behoefte om dit te delen met bijvoorbeeld je partner? Dan kun je dat zeker doen. Je kan dit ook doen op je werk door met je collega’s te benoemen wat er goed ging vandaag. Neem het enneagram erbij en kijk eens hoe je collega’s vandaag hebben gereageerd op situaties volgens dit enneagram en op wat voor manier dit goed ging.

enneagram

Meditatie

Ook dit is misschien een beetje zweverig, maar meditatie kan je helpen bij een goede mindset. Kies iedere dag een moment waarop je mediteert. Dit kan zijn als je net wakker bent, maar het kan ook zijn vlak voordat je gaat slapen. Je wordt helemaal rustig en laat op die manier alles stress achter je. Je kan oefenen om tijdens de meditatie positieve gedachtes op te roepen.

 

Conclusie

Al deze tips zullen je helpen om uiteindelijk een sterke mindset te ontwikkelen die jou verder gaat helpen. Zeker op het gebied van sporten, maar zeer zeker ook in je dagelijks leven. Je kan een goede mindset altijd gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *