Iedereen weet dat een gezond voedingspatroon en voldoende beweging een grote rol speelt in de gezondheid van de mens. Tijdens de lockdowns van afgelopen jaren, zijn de sportscholen een tijdlang gesloten gebleven. 

Een groot gedeelte van de Nederlanders heeft als gevolg hierop lopen, fietsen en hardlopen opgepakt om toch in beweging te blijven. Sinds de sportscholen na de heffingen van de corona maatregelen weer open zijn, hebben veel mensen de keus gemaakt om regelmatig te trainen. Wil jij ook meer beweging in het dagelijks leven implementeren? Kies dan voor personal training in Almere voor meer uitdaging!

Het belang van voldoende beweging

Allereerst is het goed om te weten waarom voldoende beweging zo belangrijk is. Het is een bekend gegeven dat beweging kan bijdragen aan gewichtsverlies en een strakker lichaam. Er zijn echter meer voordelen verbonden aan een sportschema.

Door krachttraining te doen, bouw je spiermassa op. Spieren liggen in het lichaam rondom de botten, wat betekent dat meer spiermassa en sterkere spieren de botten als het ware ontlasten. Het wordt makkelijker om zware dingen te tillen, jezelf op te vangen en bepaalde bewegingen te maken, wat de kans op blessures verkleint. 

Cardio zorgt daarentegen voor een goede conditie en een verbeterde bloedsomloop. Bloed zorgt voor het vervoer van zuurstof door het lichaam. Door de bloedsomloop te verbeteren, maakt het lichaam optimaal gebruik van de zuurstof die vervoerd wordt en zul je merken dat je conditie in de loop van de tijd vooruit gaat. Door een combinatie van krachttraining en cardio te doen, werk je het volledige lichaam. 

Tot slot is bewezen dat sporten een positieve invloed heeft op de mentale gezondheid van de mens. Voor velen is sporten een manier om het hoofd leeg te maken voor of na een stressvolle dag, of om tot rust te komen. Tijdens het bewegen, komen er neurotransmitters vrij die verantwoordelijk zijn voor het humeur en stresslevels. Endorfine is één van deze neurotransmitters en staat bekend als het hormoon dat het snelst gevoelens van stress kan verminderen. Dopamine zorgt daarentegen voor motivatie, terwijl serotonine leidt tot een stabiel en tevreden humeur. Kortom, beweging is voor veel meer verantwoordelijk dan uitsluitend gewicht verliezen.

Persoonlijke oefeningen voor ieder ervaringsniveau

Wanneer je een lange tijd niet hebt gesport of juist van plan bent voor het eerst te beginnen, kan het afsluiten van een abonnement bij de sportschool als een overweldigende keuze voelen. Mensen die weinig tot geen ervaring hebben, kunnen nervositeit en stress ervaren wanneer ze de sportschool inlopen en niet weten waar ze moeten beginnen. Personal training in Almere biedt iedereen uitkomst door een persoonlijk schema met diverse oefeningen te creëren dat geschikt is voor jou als individu. Daarnaast word je persoonlijk begeleidt door een ervaren coach, die jou motiveert om het beste uit jezelf te halen. Personal training in Almere is voor iedereen, ongeacht ervaringsniveau of leeftijd.

Trainen in pakketten

Bij personal training in Almere kun je kiezen uit diverse pakketten. Zo kun je zelf bepalen of je tien lessen, of juist 30 lessen wil volgen. Voorafgaand aan de start van jouw persoonlijke oefeningen, vindt er een intakegesprek plaats waarbij jouw persoonlijke doelen en wensen met betrekking tot de trainingen worden besproken. Wil jij ook gezonder leven en genieten van alle voordelen die sporten met zich meebrengt? Wellicht is personal training in Almere iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *