Sporten vind je wel leuk en je bent je ervan bewust dat het gezond is voor het lichaam. En natuurlijk ook voor de geest. Echter staat niet elke fitnesstraining jou aan en vind je niet elk fitness apparaat even spannend. Jij bent geen fanatiekeling wanneer het aankom op sporten en fitness. Je doet het omdat het moet. Vandaar dat, als het kan, je liever iets doet dat voor jou leuk is. Je houdt van actie, opwindende bewegingen en eigenlijk datgene dat je bloed sneller doet pompen. Jij wilt dus echt een adrenalinestoot ervaren en het moet gewoon spannend blijven. En er is ook daadwerkelijk een fitness hulpmiddel dat geschikt is voor jouw fitness behoeften, namelijk de fitness trampoline.

De fitness trampoline

In principe is dit hetzelfde als wat de kinderen hebben om allerlei capriolen op uit te halen. Maar dan wellicht kleiner van formaat. Sommige typen fitness trampolines zijn zelfs inklapbaar. Het voordeel hiervan is dat het niet onnodig ruimte in beslag neemt.

Trampoline fitness wordt steeds populairder ook vanwege positieve onderzoeksresultaten. Nog geen fitness attributen thuis? Of nog eentje erbij? Check dan deze koopgids over fitness trampolines.

SportPlus SP-T-110-B – fitness trampoline

De eerste op onze lijst is deze prachtige, zwarte met blauwe rand, fitness trampoline van het merk Sportplus. Een fitness trampoline die een TÜV keurmerk draagt. Het is uitgevoerd in een unieke zeshoekige vorm. Anders dan de ronde vorm die je gewend bent van traditionele trampolines.

Voordelen

Nadelen

De jumping fitness trampoline die voldoet aan alle eisen. Enige minpunt is het feit dat je het niet kunt opklappen om het gemakkelijker te kunnen opbergen. Maar met een TÜV keurmerk kun je zorgeloos aan de slag met van alles en nog wat betreffende fitness op de trampoline.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

SportPlus SP-T-110 fitness trampoline

Op de 2e plek nog eentje van het merk Sportplus. In principe kijk je naar hetzelfde van wat je op de 1e plaats hebt gezien. Enig verschil is dat deze een rode rand heeft. Verder draagt ook deze fitness trampoline het TÜV keurmerk. En heeft het frame precies dezelfde zeshoekige vorm als de Sportplus trampoline van plek 1.

Voordelen

Net zoals de SportPlus SP-T-110-B – fitness trampoline, beschikt ook deze fitness trampoline over het TÜV keurmerk. Je weet dat je veilig kunt springen.

Nadelen

Ook deze trampoline voldoet aan alle voorwaarden. Alleen bij het opbergen, vormt het een uitdaging. Tenzij je een aparte fitnessruimte in huis of buiten het huis hebt. Belangrijk is dat je kunt rekenen op kwaliteit met het TÜV keurmerk.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Tunturi fitness trampoline

Plaats nummer 3 is voor deze stevige van Tunturi waarbij het frame vervaardigd is uit staal. Het springdoek is van nylon. Verder komt deze ronde fitness trampoline met verschillende pootjes. Zo kun je deze trampoline ook in een schuine stand opstellen. Voor nog meer fitness plezier.

Voordelen

Nadelen

Tot besluit is deze van Tunturi wel stevig, alleen ligt het springdoek laag boven de vloer. Verder kan het maximaal 135 kg aan en kun je het gebruiken in de normale horizontale stand. Maar ook in schuine stand met de speciaal daartoe geleverde poten. Heel veelzijdig dus.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Relaxdays fitness trampoline

De 4e plaats is voor de fitness trampoline van het merk Relaxdays. Een leuke en bovenal lichte fitness trampoline. Ondanks het lichtgewicht is deze beslist een duurzame trampoline vervaardigd uit gegalvaniseerd staal. Een traditionele ronde trampoline maar dan voor fitness. En met een hendel.

Voordelen

Nadelen

Alles overziend is dit een goede fitness trampoline voor het doen aan fitness binnenshuis. Je kunt het bovendien opklappen en dan gemakkelijk opbergen. Het is verder de lichtste fitness trampoline van de 5 genoemd. Minder is dat je het met z’n tweeën moet opzetten.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Bluefinity fitness trampoline

 

Plek nummer 5 wordt toegekend aan deze van Bluefinity. Het is een degelijke fitness trampoline, rond van vorm en je krijgt expanders erbij. Degelijk want het is gemaakt uit gegalvaniseerd staal. Behalve dat deze fitness trampoline opklapbaar is, komt het ook nog met een draagtas.

Voordelen

 

Nadelen

Absoluut geen slechte fitness trampoline van Bluefinity. Doch het heeft een springoppervlak dat lager ligt vergeleken met 2 andere merken. En het draagvermogen is ook het laagst voor deze fitness trampoline. Degelijk is het zeker want het is van gegalvaniseerd staal. Ook krijg je montagemateriaal en een leuke draagtas erbij.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Meer informatie trampoline

Veiligheid is cruciaal

Als je van plan bent te fitnessen met behulp van een fitness hulpmiddelen is veiligheid altijd essentieel. Een fitness trampoline kopen, betekent dat je toch wel het een en ander weet over het gebruik ervan in de fitness. Of tenminste vooronderzoek gedaan hebt, alvorens de aanschaf te overwegen. Er zijn toch wel een aantal factoren waarmee je rekening moet houden. Zoals je lichaamsgewicht en jouw lichaamslengte. De fitness trampolines in deze koopgids hebben allemaal een hendel waaraan je kunt vasthouden tijdens het springen. Bij sommige is het verstelbaar terwijl bij andere juist weer niet. Het is dus voor jouw veiligheid dat je de kenmerken doorneemt van de verschillende verkrijgbare fitness trampolines. En dat je goed geïnformeerd bent ten aanzien van het gebruik. Zodat je prettig kunt fitnessen.

Stalen veren of rubberen touwen

Fitness trampolines zijn aan het frame vast door middel van stalen veren of rubberen touwen. Dat is het geval bij de fitness trampolines in deze koopgids. Gebleken is dat de trampolines met stalen veren toch wel een geluidje voortbrengen wanneer je zo bezig bent erop. Terwijl bij de trampolines met rubberen touw dat niet het geval is. Beide zijn duurzaam en bieden ook zekerheid. Doch, een keurmerk zegt toch meer. In deze koopgids zijn er 2 fitness trampolines die een TÜV keurmerk dragen. Geen zorgen dus als je voor een van beide kiest.

Het springoppervlak

Ga goed na voor jezelf welk springoppervlak het best voor je werkt. Als je een breed postuur hebt, zul je wellicht een ruim springoppervlak aangenamer vinden. Zo ben je niet beperkt bij het doen van jouw fitness oefeningen. Sowieso heb je in deze koopgids de mogelijkheid om te kiezen uit een mini trampoline. Fitness vereist toch wel dat je je vrij en gemakkelijk kunt bewegen. Zonder beperkingen want anders riskeer je blessures en kun je bovendien ontmoedigd raken. Let dus vooral op de diameter van het springoppervlak, indien dit voldoet aan je wensen. Nog een goede tip, betreffende het opbergen van de mini trampoline is het opklappen. Niet alle 5 in deze koopgids kunnen opgeklapt worden. Als je een vaste plek hebt voor je fitness activiteiten dan is het niet nodig om een opklapbare te kopen. Zo niet, dan kun je het overwegen zodat je uiteindelijk de juiste keuze maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *