Fitnessen met behulp van het eigen lichaamsgewicht wordt steeds meer aanbevolen. Je hebt minder hulpmiddelen ervoor nodig en je hoeft je huis niet uit ervoor. Zo mijd je ook abonnementskosten voor de gym. Om terug te komen op het fitnessen, helpt gewichtheffen zeer zeker voor extra spiermassa. Maar het risico voor het oplopen van blessures is er bij elke vorm van fitness. Met gewichten nog meer als je denkt aan die schijven en het gewicht daarvan. Toch zijn er fitness hulpmiddelen die vrijwel niets wegen, vergeleken met de gewichten. En zodoende veiliger zijn. Het risico op een blessure is altijd aanwezig, doch in mindere mate bij het trainen met behulp van een fitness hulpmiddel dat gebruik maakt van jouw eigen lichaamsgewicht. Zoals de TRX.

Wie of wat is de TRX?

TRX staat voor “total resistance exercises” in het Engels hetgeen in het Nederlands betekent dat je oefeningen doet met volledige weerstand. Weerstand welk ontwikkeld wordt bij het gebruik van de verende trainingsriemen van de TRX. Het is een lichtgewicht hulpmiddel dat heel veelzijdig is.

Zoek je reeds lang naar een fitness hulpmiddel voor trainen met het lichaamsgewicht? Dan kun je wellicht de trx kopen. Bekijk deze leuke opties als leidraad.

ProExtreme TRX

Deze trx van het merk ProExtreme staat op de 1e plaats vanwege een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het is een eenvoudig trx welke voor eenieder geschikt is om mee te trainen. Verder is deze trx licht in gewicht en toch heel duurzaam.

Voordelen

Nadelen

Deze trx van ProExtreme is licht, gemakkelijk te installeren en gemakkelijk op te bergen. Bovendien bieden de handgrepen ondersteuning aan de handen en voeten. En zijn de banden uit nylon vervaardigd. Een perfect product omdat ProExtreme garant staat voor een product dat getest is door persoonlijke trainers. Het voldoet aan de eisen en vandaar de 1e plaats.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Schildkröt TRX

Deze trx van Schildkröt is ook een leuke uitgevoerd in groen en zwart. Het is in te stellen op verschillende hoogten voor een goede houding. Verder zijn er 2 handvatten en voet harnassen voor een full body workout. Je kunt hem aan een deur installeren. Je krijgt ook een kaartje voor aan de deur terwijl je bezig bent.

Voordelen

Nadelen

De Schildkröt trx is een degelijk fitness attribuut met een aardige lengte van 180 cm. Er is rekening gehouden met de lange mensen. Maar ook de korte komen aan hun trekken want je kunt het verstellen. Je kunt deze aan deuren en ook aan optrekstangen vastmaken. Doch, het is duurder dan die van ProExteme.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

SportPlus SP-TX-001 TRX

Op de laatste plek, plaats nummer 3, deze mooie trx van het merk SportPlus. Het is behoorlijk lang met een lengte van 3 m. Maar het is te verstellen en je kunt het op meerder plekken vastmaken om aan je fitness oefeningen te doen.

Voordelen 

Nadelen

De trx van SportPlus is zeker wel degelijk fitness materiaal. Minder is de lengte van 3 meter dat onhandig kan zijn bij het installeren. Aan de andere kant is een veiligheidsriem tegen slippen van de riemen tijdens het trainen beslist cruciaal. Evenals het uithangbordje voor aan je deur terwijl je aan het trainen bent. Verder krijg je ook wel een zakje mee, om jouw trx in te doen als je het meeneemt.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Meer informatie TRX

Neem de veiligheid altijd in acht

De TRX werkt op basis van jouw eigen lichaamsgewicht en de elasticiteit van de riemen van het fitness hulpmiddel. Belangrijk is dat je van tevoren weet waar je het zult gebruiken. Zijn de voorzieningen voor het gebruik van een trx aanwezig in jouw huis bijvoorbeeld. Zijn de voorzieningen aanwezig? Dan moet je er zeker van zijn dat de trx banden die jij wilt kopen compatibel zijn met de aanwezige voorzieningen. Heb je de trx riemen aangeschaft dan moet je er ook voor waken dat je het fitness hulpmiddel op de juiste manier installeert om onnodige blessures te voorkomen. Schakel een personal trainer in bijvoorbeeld. Heden ten dage is heel veel online mogelijk. Mocht je twijfelen over de werking van een trx, vraag het aan een professional zodat je geen nare situaties ervaart. En prettig mag trainen.

Lengte trx en maximaal draagvermogen

De lengte van de trx speelt sowieso een belangrijke rol. Wij mensen zijn niet allemaal even lang. Dus is het ook raadzaam bij het uitkiezen van een trx na te gaan welke lengte het best werkt voor jou. Nu zijn er ook trx fitness hulpmiddelen die verstelbaar zijn en ook trx riemen die niet verstelbaar zijn. Zoals die van het merk ProExtreme in deze koopgids die niet verstelbaar is. Het voordeel hiervan is dat je niet eerst moet verstellen. Je hoeft het slechts vast te maken en je kunt meteen aan de slag. De keerzijde is dat deze trx niet voor eenieder is omdat de lengte van 120 cm een beperking zou kunnen vormen.

Verder is het belangrijk na te gaan welke gewicht de trx aankan. Bij de SportPlus en Schildkröt is aangegeven dat de trx maximaal 120 kg gewicht van de gebruiker kan verdragen. Neem de kenmerken goed door want het zijn er een aantal. En volg de instructies van de fabrikant voor het gebruik ook goed op. Dan zul je zeer zeker plezier hebben aan jouw nieuw fitness attribuut.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *