Veel beginnende sporters hebben moeite met pull ups. Deze oefening lijkt misschien simpel voor wat gevorderde atleten maar beginners kunnen zichzelf vaak niet eens één keer optrekken. Een oefening die vaak voorgesteld wordt om te doen als je geen pull up kan is een ring row of een andere variatie van een horizontale pull up.

Dit is geen slechte oefening en deze moet je ook zeker doen maar om beter en sterker te worden in je verticale pull moet je juist werken aan je verticale pull kracht.

Hieronder worden twee progressie oefeningen weergegeven die je kunt uitvoeren zonder dat je je volledige gewicht moet kunnen optrekken. Het enigste wat je nodig hebt is een setje ringen of een pull up bar en een verhoging waar je je voeten op kunt zetten.

Assisted pull up oefening 1

Leg op een kleine afstand een box of bankje voor je neer en ga aan je optrek stang of ringen hangen. Zet je voeten op de box neer en laat je volledig naar de grond zakken tot je armen helemaal gestrekt zijn. Vervolgens kun je beginnen met optrekken!

pull up progessie oefening (1) pull up progessie oefening (2)

Assisted pull up oefening 2

Leg dit keer de box achter je neer en leun er met voeten op. Laat je lichaam zakken tot dat je armen helemaal gestrekt zijn en begin vervolgens met optrekken zoals op de afbeelding hieronder te zien is.

pull up progessie oefening (3) pull up progessie oefening (4)

Wil je meer weten over het leren van pull ups? Dan kunnen wij je aanraden om de volgende video te kijken van Barbell Shrugged, in deze video worden talloze tips gegeven over het trainen voor pull ups.

Pimp Your Pullups: How To Go From Pull-up Zero to Pull-up Hero

(bron: BarbellShrugged)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *