Veel mensen relateren diëten met afvallen. Maar naast het afvallen biedt het volgen van een dieet meerdere voordelen. Een goed opgesteld dieet bevordert namelijk jouw algehele gezondheid. Denk hierbij aan het positieve effect op je immuunsysteem, huid en energielevel. Ook vermindert de kans op hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

De genoemde voordelen zijn de reden waarom diëten tegenwoordig zo populair is en waarom de online afvalbranche op dit moment booming is. Er zijn tal van websites die dieet reviews schrijven en ervaringen delen. Voordat je begint met diëten is het verstandig om jezelf goed in te lezen. Wat voor soorten diëten zijn er en welk dieet past het beste bij jou? In dit artikel bespreken we de meest populaire diëten.

Populaire diëten:

Vetarm dieet:

Een vetarm dieet is een dieet dat zich richt op de korte termijn. Tijdens een vetarm dieet eet je geen verzadigde vetten, waardoor de kilo’s er af vliegen. Je dient je eetpatroon drastisch aan te passen waardoor dit dieet erg intensief is. Een voorbeeld van een vetarme dag : In de ochtend een droge biscuit met een stukje fruit. In de middag droge biscuits met vla of yoghurt en een stukje fruit. In de avond salade, gekookte eieren en een bakje yoghurt of soep.

Het bovenstaande voorbeeld toont aan dat dit dieet eentonig en zwaar is. Een vetarm dieet is niet gezond om langere tijd achter elkaar te volgen. Laat jezelf goed informeren alvorens je begint met een vetarm dieet.

Koolhydraatarm dieet:

Een dieet met zo weinig mogelijk koolhydraten. Een koolhydraatarm dieet bestaat veelal uit eiwitrijke gerechten. Hierdoor wordt het ook wel een eiwitrijk dieet genoemd. Wanneer je weinig koolhydraten nuttigt ontstaat er een tekort hiervan in je lichaam. Hierdoor zal je lichaam sneller vet verbranden met als gevolg dat je veel gewicht verliest in korte tijd.

Je zou er voor kunnen kiezen om een gezondere levensstijl aan te houden en dit te combineren met een koolhydraatarm dieet van 10 dagen, dat je om de 2 maanden herhaalt. Dit gaat niet ten koste van je gezondheid maar je verliest wel overtollig vet.

Fruit dieet:

Een fruit dieet is een perfect voorbeeld van een crash dieet. Met een crash dieet kun je in één week flink wat kilo’s verliezen doordat je nauwelijks calorieën inneemt.  Een crash dieet is hooguit voor 6 weken geschikt, al vinden wij zelf dat 6 weken al te lang is.

Bij een fruit dieet bestaat je eetpatroon veelal uit fruit en groente. Een vorm van een fruit dieet is een smoothie dieet. Wij hebben hierbij goede ervaringen met Jasper Alblas. Jasper alblas is een afslank goeroe die meerdere diëten ontwikkelt, waaronder het Smoothie afslank plan.

Calorie arm dieet:

Je richt je puur op de inname van calorieën. Elke dag ben je bezig om de hoeveelheid calorieën te tellen waardoor het moeilijk is om dit dieet vol te houden. Een dag bestaat meestal uit meerdere kleine porties.

Een voorbeeld van een caloriearm dieet is het welbekende Sonja Bakker dieet. Op internet zijn zowel positieve als negatieve ervaringen te vinden over het Sonja Bakker dieet. Vanuit de praktijk kunnen wij vaststellen dat een caloriearm dieet daadwerkelijk werkt. Echter vraagt het continu tellen van calorieën wel wat meer discipline dan andere diëten.

Welk dieet het beste bij jou past kun je het beste zelf beantwoorden. Wat wij kunnen aanraden is om jezelf goed in te lezen alvorens je begint met diëten, ongeacht het dieet wat je kiest.

Elk dieet belooft de beste resultaten maar het resultaat bepaal je zelf. Je hebt de juiste mindset nodig om te beginnen: Discipline, doorzettingsvermogen en geduld zijn hierbij het belangrijkste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *