Dat vitamines belangrijk zijn, dat is geen geheim uiteraard. Of je nu wel of niet actief bent in de sportschool vitamines heb je nodig om je lichaam goed te laten functioneren. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamines voor een normale dag, is goed binnen te krijgen door goed en gezond te eten.

Doe je aan krachtsport dan heeft je lichaam wat extra’s nodig aan vitaminen. Je lichaam moet zich namelijk zwaar inspannen en moet daarvan ook weer goed kunnen herstellen. Daarbij zorg je met voldoende vitamines ook voor meer energie. Je voelt je fitter en kunt daarom beter trainen als je voldoende vitamines inneemt. Het kan je prestaties en groei aanzienlijk verbeteren en bevorderen.

Welke vitamines zijn belangrijk?

Als krachtsporter zijn andere vitamines belangrijk dan voor een duursporter of iemand die helemaal niet sport. Gelukkig zijn deze vitamines goed aan te vullen door multivitamines te slikken speciaal voor krachtsport. Zo weet je zeker dat je voldoende vitamines binnen krijgt die voor jou als krachtsporter belangrijk zijn. Maar welke vitamine zijn voor krachttraining nou echt belangrijk?

Vitamine C is ook direct de meest bekende soort. Het zorgt voor betere weerstand bij zware lichamelijke inspanning. Buiten de gezondheidsvoordelen van vitamine C is het goed voor de vorming van collageen en is het goed voor het kraakbeen.

Vitamine B 100 zorgt voor een betere werking van het zenuwstelsel en voor de spijsvertering. Beiden zijn erg belangrijk voor bodybuilden.

Vitamine B1, is een zeer belangrijke. Dit zorgt voor extra energie maar draagt ook bij aan het zenuwstelsel. Krachtsporters hebben een grotere behoefte aan deze vitamine.

Vitamine B6 gaat onder andere vermoeidheid tegen. Het zorgt daarbij voor een goede weerstand en is goed voor de eiwitstofwisseling.

Vitamine D is een typische vitamine voor bodybuilders. Het is goed voor je spieren, helpt herstellen en zorgt voor betere prestaties.

Calcium is een belangrijke toevoeging. Dit is goed voor de werking van je spieren. Het versterkt natuurlijk ook je botten en tanden.

Vitamine Supplementen

Om je dagelijkse vitamines binnen te krijgen is niet zo moeilijk. Voor een fanatieke krachtsporter ligt dit anders. Niet voor niets zijn vitamines 1 van de meeste verkochte supplementen. Puur als toevoeging op de dagelijkse voeding. Er zijn veel verschillende supplementen verkrijgbaar. Sommige zijn speciaal gericht op bodybuilding, de ene is completer dan de ander. Hieronder zie je de 3 beste en meest complete multi vitamines die je kunt krijgen. Deze dragen bij aan een gezond lichaam maar bevorderen ook absoluut je prestaties in de gym!

[su_row][su_column size=”1/3″]animalpak [/su_column] [su_column size=”1/3″]dedicatedpack[/su_column] [su_column size=”1/3″]superpack[/su_column][/su_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *