Powerliften is nog altijd populair bij sporters en komt het door de manier waarop het op een effectieve wijze ervoor zorgt dat de spieren van vooral het onderlichaam getraind worden. Met maar een paar eenvoudige bewegingen kan met behulp van wat extra gewichten wel veel bewerkstelligd worden.  Een goede riem is hierbij dan wel onmisbaar en kan powerliften op zo een wijze als het efficiënts worden beschouwd.

De riem biedt ook de nodige ondersteuning

Spieren in de rug, maar vooral ook de onderste rugwervels, worden wel zwaar belast bij het uitvoeren van bepaalde trainingen. Met zo een “steun in de rug” komt de belt dus goed van te pas. De spieren in de rug worden er namelijk door samengedrukt waardoor ze meer weerstand kunnen bieden aan de zware belasting. De rugwervels worden er dus ook door ondersteund en treedt er minder slijtage op. Een belt dient daarom ook op de juiste wijze gedragen te worden waarbij je nog altijd genoeg ruimte hebt om vrij te kunnen bewegen. Niet te strak vastmaken dus en helpt het bij beginners altijd wel wanneer ze voor adviezen langs kunnen bij een sportinstructeur. De kans is anders groot dat de buik- rugspieren te weinig belast worden en je niet toe zal komen aan een mooi evenredig gespierd lichaam. Daar gaat het nu toch eenmaal om bij het trainen met een riem.

Met de riem kan je natuurlijk nog veel meer

Voor de professionals is het gebruik van een riem al lang geen luxe meer en levert het een grote bijdrage bij vooral powerlifting. Dat vraagt nogal veel van het lichaam en worden de spieren wel tot het uiterste belast. Dat zal dus zeker om ondersteuning vragen en moet zo een riem dus wel stevig genoeg moeten zijn. Het is daarom niet vreemd dat men vaak ervoor kiest om leer te gebruiken voor zulke riemen omdat het om een stevig materiaal gaat welke toch nog soepel genoeg is om de bewegingen niet te beperken. Leer gaat ook lang mee en kan je met de aanschaf van zo een riem wel vele jaren genieten van jouw investering. De vele verstelmogelijkheden zorgen ervoor dat de riem nog altijd gebruikt zal kunnen worden wanneer de spiermassa toe zal nemen en je zeker een maatje meer zal gaan meten.

Bepaal voor jezelf wanneer de riem om moet

Niet bij elk gewicht gebruikt voor het powerliften hoeft de riem meteen gebruikt te worden. Het is belangrijk dat de spieren ook de mogelijkheid krijgen om zich eerst goed te ontwikkelen met gebruikmaking van minder gewichten. Wanneer er geleidelijk aan er meer bij wordt gezet, zal de riem wel van te pas komen. Door de riem in te stellen, kan de mate van belasting zelf bepaald worden. Na zo een oefening is het wel belangrijk dat de riem wel wordt uitgetrokken en de spieren weer de ruimte krijgen hun werk uit te voeren. Het is immers niet de bedoeling dat er een gewenning plaats zal vinden.

Bij de aanschaf van een riem voor powerlifting let je natuurlijk er ook op dat het er goed uit zal zien. Er zijn vele uitvoeringen verkrijgbaar en kies je eentje uit welke bij jouw stijl past. Zo een riem moet dus niet alleen een praktische zijde hebben, maar ook een eyecatcher zijn in de sportschool.

Maar om toch even terug te komen op het nut van zo een riem: ook bij sporters welke last hebben van blessures, kan de riem dankzij de ondersteuning die het biedt het powerliften mogelijk maken. Laat alles wel in overeenstemming met de arts of sportinstructeur plaatsvinden en kunnen zij ook adviezen geven welke riem het beste zal zijn.

Met een riem powerliften is dus de veiligste manier om zonder de kans te lopen op een blessure aan de rugspieren en wervels alle oefeningen te verrichten. Met de riem aan kunnen er ook zwaarder getild worden en komt dit ten goede aan de snelle opbouw van de spiermassa. Om de efficiëntie te vergroten kan de riem in combinatie met een oefenschema gebruikt worden. Ook voor degenen die geblesseerd zijn komt de riem goed van te pas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *