Voor het behalen van betere sportprestaties komen we al gauw bij dure sportsupplementen uit. Maar waarom het niet dichtbij zoeken? Met een shot cafeïne heb je meer energie en behaal je betere sportprestaties zonder honderden euro’s uit te geven. Wist je dat cafeïne aan veel supplementen wordt toegevoegd? Zo vind je cafeïne in sportdranken, pre-workouts en sportvoedingsproducten. Investeren in een goede koffiemachine is dus zo’n slecht idee nog niet.

Wanneer is cafeïne effectief?

Cafeïne heeft vooral effect bij langdurige inspanningen zoals voetbal, het lopen van een marathon of bij deelname aan een triatlon. Het onderdrukt vermoeidheid, pijn en meest belangrijk: het helpt je om alert te blijven. Daarbij moet wel gezegd worden dat het effect van cafeïne per persoon verschilt. Zo zijn sommige mensen meer gevoelig voor cafeïne dan anderen. Als je gevoelig bent voor cafeïne, is het raadzaam om geen koffie te drinken op een lege maag. 

 

Nu we weten dat cafeïne een positieve invloed kan hebben op je sportprestaties, is het tijd om te kijken welke espressomachine het beste bij je past.

Volautomaat, pistonmachine of Nespresso?

Er zijn verschillende typen koffieapparaten. Leid je een druk bestaan met werk, sporten en het onderhouden van je sociale contacten? Dan is gemak voor jou belangrijk. In dit geval raden we je een volautomatische koffiemachine aan, waarbij alle handelingen automatisch worden uitgevoerd. Het voordeel van een volautomaat is dat je koffie met verse koffiebonen zet. Dit komt de kwaliteit van je bakje koffie ten goede. Ben je op budget? Dan raden we een Philips koffiemachine aan. Heb je meer geld te besteden en vind je duurzaamheid belangrijk? Bekijk dan de Jura koffiemachines. Het voordeel van Jura is dat deze machines jarenlang meegaan. 

Wat is een pistonmachine?

Bij een pistonmachine, ook wel een halfautomaat genoemd, doe je alle handelingen zelf. Dit kost meer tijd, maar vergeet niet dat je meer controle hebt over de smaak van de koffie. Voor koffieliefhebbers die een smaakvolle espresso hoog in het vaandel hebben staan, raden we een pistonmachine aan. Houd er wel rekening mee dat de bereiding van de koffie en het onderhoud van de machine meer tijd in beslag neemt. Daarbij dien je  een losse bonenmaler te kopen.

Wanneer kiezen voor een Nespresso koffiemachine?

Houd je van gemak en wil je geen honderden euro’s neerleggen voor de aanschaf van een koffiemachine? Dan is een Koffiezetapparaat cups wat je zoekt. Zo ben je weinig tijd kwijt aan de bereiding van de koffie en deze machine vereist nauwelijks onderhoud. Het enige nadeel van een koffiezetapparaat met cups is dat de capsules niet goedkoop zijn en je rekening moet houden met een afvalproduct, namelijk de capsule. Dit maakt deze machine minder duurzaam.

Arabica of robusta koffie voor betere sportprestaties?

Tot slot willen we je graag advies geven voor de aanschaf van koffiebonen. Arabica koffiebonen zijn vaak van hogere kwaliteit en dus ook duurder dan robusta. Arabica koffiebonen zijn bovendien gezonder dan robusta koffiebonen, omdat ze meer antioxidanten bevatten. Desalniettemin raden we robusta koffiebonen aan voor een betere sportprestaties. Waarom? Omdat robusta koffiebonen veel meer cafeïne bevatten. Robusta koffie smaakt erg bitter, dus als je dit niet lekker vind kun je altijd wat suiker toevoegen of voor een blend met robusta en arabica koffiebonen kiezen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *