Als je een actieve levensstijl hebt waar sporten een belangrijk onderdeel van uit maakt, is het goed om te letten op je voeding. Een eenzijdig voedingspatroon kan ervoor zorgen dat je te weinig essentiële bouwstoffen tot je neemt. Hoewel het in Nederland vrijwel onmogelijk is om met ons eetpatroon tekorten aan essentiële voedingsstoffen en mineralen op te bouwen, wil dat zeker niet zeggen dat iedereen op de meest gezonde manier eet. Veel van ons huidige voedsel bevat een overmaat aan calorieën en geen optimale mix van stoffen die we echt nodig hebben. Door gevarieerd te eten en te letten op calorieën in relatie tot ons activiteitenpatroon, kunnen we uitstekend functioneren. Toch zijn er situaties waarbij extra sportvoeding net even het verschil kan maken.

sportvoeding

Redenen om te kiezen voor sportvoeding

Als je bezig bent met een intensief trainingsschema, of wanneer je op de top van je kunnen moet presteren, heb je een grotere behoefte aan goede eiwitten, de juiste samenstelling van aminozuren en een gezonde verhouding aan koolhydraten en vetten. Bij een grotere behoefte aan kwalitatief goede voeding is meer eten niet altijd een goede oplossing. Naast de stoffen waaraan je meer behoefte hebt, krijg je immers ook meer stoffen binnen die je juist wilt vermijden. Je kunt dan beter je dagelijkse voeding aanvullen met speciale sportvoeding. Zo is je basale voedingsbehoefte gedekt en geef je je lichaam extra ondersteuning op die punten waar het ook nodig is.

Een ruime keuze in sportvoeding

Als je intensief traint of bezig bent met een revalidatieprogramma, kan je eiwitbehoefte stijgen. Er zijn heerlijke en gezonde eiwitshakes, maar ook smakelijke eiwit-tussendoortjes. Heeft je lichaam behoefte aan speciale aminozuren, dan kun je vertrouwen op een compleet aanbod sportvoeding. Zo is er sportvoeding die je voorafgaand aan je training of juist na je heeft zijn trainingssessie tot je neemt. Of als je je prestaties wilt verbeteren bij een explosieve krachtinspanning kun je wat extra Creatine innemen. Deze aanvulling is ideaal voor zowel een duur- als krachtsporter.

Verder zijn er diverse vitaminepreparaten en speciale voeding die je kunt gebruiken als je op een gezonde manier gewicht wilt verliezen. Ook zijn er ook supplementen en lifestyle producten verkrijgbaar die passen bij een actief, bewust en gezond leven.

Body Supplies, voor assortiment en service

De productspecialisten van Body Supplies zijn altijd bereid om je nadere informatie en deskundige adviezen te geven. Heb je vragen over gezonde sportvoeding als maatwerk bij jouw activiteitenpatroon? Aarzel niet en neem contact met ze op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *