Dat je goed moet drinken tijdens je krachttraining of cardiotraining dat is wel duidelijk. De meesten kiezen gewoon voor water. Er zijn ook veel krachtsporters die kiezen voor een sportdrankje die je vaak kunt halen bij de sportschool zelf. Steeds meer mensen kiezen voor een zogenaamde During Workout shake. Oftewel een shake voor tijdens je workout. Maar wat zijn de voor en nadelen van deze drank tijdens je training?

Water drinken tijdens je training

Uiteraard is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen tijdens je training. Tijdens een training verwarmt je lichaam namelijk behoorlijk. Om je lichaam te koelen zul je voldoende water moeten drinken. Door je workout versnelt ook de stofwisseling. Je stofwisseling zorgt ervoor dat afvalstoffen vrij komen die weer je lichaam uit moeten. Hiervoor heb je voldoende vocht nodig.

Een ander voordeel van water drinken tijdens je training is dat je verder niks binnen krijgt. Geen suikers, calorieën of andere troep. Daarbij wordt je lichaam ook nog eens goed gespoeld en kom je makkelijk aan de 2.5 liter water die je per dag nodig hebt.

Sportdrank drinken tijdens je training

Een voordeel van sportdrank is dat je het vocht sneller opneemt. Door de verschillende ingrediënten in de sportdrank wordt het vocht namelijk sneller door je lichaam opgenomen. Een nadeel is dat er in sportdrank vaak suiker zit of vervangers van suiker die je liever niet binnen krijgt.

Een tip is om alleen sportdrank te drinken bij langere trainingen. Train je kort, zeg maar 30 minuten en drink je daarbij veel sportdrank dan is het effect maar minimaal omdat je de calorieën die je verbrand ook weer binnenkrijgt met je sportdrank. Hou hier dus rekening mee!

During Workout drinken tijdens je training

Steeds vaker zie je mensen tijdens de training shakes nemen. Dit zijn zogenaamde During Workout shakes. Als navolging op de pre workout en de post workout is er nu een shake voor tijdens je training. De During Workout is in opkomst. Body en Fitshop heeft een During Workout en die is meer dan goed!

In een goede During Workout shake zit in ieder geval de meeste belangrijke aminozure, BCAA’s. Deze gaan de spierafbraak tijdens de training tegen. Ze zorgen ook voor verbeterde prestaties. Een ander zeer belangrijke ingrediënt zijn wat snelle koolhydraten om je energielevel wat omhoog te krijgen. Verder kun je denken aan PeptoPro wat direct in je lichaam wordt opgenomen en je voorziet van extra power.

Body en Fit heeft een zeer goede During Workout die luistert naar de niets verhullende naam During Workout. Een During Workout shake is zeker aan te raden. Simpelweg omdat je tijdens je training veel spierafbraak hebt en dat tegen gaat met een During Workout shake.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *