Doordat veel mensen te veel koolhydraten binnen krijgen die ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel omhoog gaat en hierdoor wordt het lichaam gestimuleerd om meer vet aan te maken. Veel producten bevatten koolhydraten en als je hier te veel van binnen krijgt kan je er gemakkelijk dik van worden.

De naam zegt het al, een eiwitrijk dieet, veel eiwitten dus. Bij een eiwitrijk dieet wordt de inname van de koolhydraten beperkt en door het dieet word juist de inname van proteïne eiwit gestimuleerd. Door de eiwitten die je binnen krijgt wordt je spiermassa opgebouwd en de ververbranding wordt verhoogd. Veel mensen denken dat er bij een eiwitrijkdieet veel eieren moeten worden gegeten, dit is niet helemaal waar, eiwit zit nog in veel meer soorten voedingsstoffen. We hebben allemaal eiwitten nodig om te bewegen, groeien en voor het functioneren van de organen in ons lichaam.

Er zijn een aantal belangrijke functies die eiwitten en proteïnen hebben, zo zorgen ze voor de spieropbouw en het spierherstel. Ook het toevoegen van eiwitten aan je dieet helpt voor de toename van je stofwisseling, zo gaat de stofwisseling sneller en val je dus af. Het zit namelijk zo dat eiwitten meer energie kosten om te verteren dan het opnemen en omzetten van koolhydraten in het lichaam. Door dat het meer energie kost om de eiwitten te verteren moet de stofwisseling dus harder werken, zo val je er dus van af. Gezonde crackers zijn een goede vervanging voor brood dat veel koolhydraten bevat, ook geschikt voor een eiwitdieet.

Eiwitten in je eten

Het hangt er van af hoeveel eiwitten een mens nodig heeft op een dag, dit hangt af van je situatie. Er zijn twee soorten eiwitten, je hebt dierlijke eiwitten en plantaardige eiwitten. De dierlijke eiwitten zitten in vis, vlees en verschillende zuivelproducten, hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan zalm, tonijn, kalkoen, yoghurt, kwart en ga zo maar door. Als je een Eiwitdieet van Dieetbus.com volgt en je vindt het lastig om de dierlijkeiwitten of plantaardige eiwitten binnen te krijgen door deze producten te eten, dan kan je altijd nog kiezen voor proteïne of eiwit supplement. De eiwitten die het lichaam dan nodig heeft zitten verwerkt in verschillende supplementen, deze supplementen kunnen je er dan bij helpen om het dieet toch goed uit te kunnen voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *