Wat is een dieetshake?

Van de vele methodes om af te vallen is de (eiwit)dieetshake een bekende. Deze shakes worden gedronken ter vervanging van de normale maaltijd. Doordat een dieetshake veel minder energie bevat kom je ook minder aan. Als je veel snackt naast het innemen van dieetshakes dan heeft dit dus geen nut.

Er zit weinig energie in zo’n shake, maar wat dan wel? Er zijn twee verschillende soorten recepten voor dieet shakes. De natuurlijke shake bevat gemengd fruit en andere voeding, terwijl de minder natuurlijke shake voedingsstoffen bevat die er in een fabriek zijn ingestopt. Na het drinken van een energie arme shake krijg je al snel weer honger. Daarom zijn er ook eiwitrijke shakes. Hierin zitten veel eiwitten die ervoor zorgen dat je minder snel het gevoel van een lege maag krijgt.

Leestip: beste plantaardige eiwitten

Een (eiwit)dieetshake kan gunstig zijn voor het verliezen van gewicht, maar geloof niet te snel wat de advertenties je proberen wijs te maken. Hoeveel gewicht je verliest hangt af van je programma. Het vervangen van één maaltijd (voor een dieetshake) per dag is natuurlijk minder effectief dan het vervangen van drie maaltijden per dag. Overigens heeft het natuurlijk geen nut als je naast de shakes ook nog veel andere dingen eet. Echter moet je zo’n afvalprogramma wel volhouden, als je er mee stopt kom je weer aan.

En zo zijn er nog meer risico’s als je ervoor kiest om af te vallen met shakes. Hieronder staan de belangrijkste in een rijtje:

–          Te weinig voedingsstoffen

Hoewel er in een dieetshake voedingsstoffen zijn toegevoegd is dit niet altijd voldoende, daarnaast kan het zijn dat niet alle benodigde stoffen er in zitten waardoor je extra moet gaan eten om die alsnog binnen te krijgen.

–          Niet geschikt voor sporters

Een dieetshake geeft niet veel energie, terwijl sporters dit wel nodig hebben. Het is een sportief persoon dus niet aan te raden om een shake dieet te volgen. Gelukkig val je van sporten ook af.

–          Geschikt voor lichte afvallers

Dieetshakes zijn alleen geschikt voor jou als je maar enkele kilo’s wil afvallen. Je eetpatroon wordt namelijk veranderd en als je gewend bent veel te eten zal het niet gemakkelijk zijn om vol te houden aan het shakeprogramma.

–          Samen eten wordt moeilijk

Als je weleens samen met vrienden en familie gaat eten dan kan het lastig zijn om als enige met alleen een dieetshake aan tafel te gaan zitten, vooral als jij moet koken.

Dieetshakes zijn overal te koop op het internet. Zoek eens een goede vergelijker om zo te bepalen welke shake het best bij jou past. Je kan ook langsgaan bij een sportschool of de supermarkt, hier hebben ze vaak ook dieetshakes. Daarnaast kan je ze ook zelf maken met behulp van een mixer. Google even en je hebt zo handige recepten gevonden.

Afvallen met shakes met een blijvend resultaat

Hoewel we vaak denken dat het onmogelijk is om snel af te vallen met een blijvend resultaat, zijn er tegenwoordig diëten die dat mogelijk maken. Wanneer je je er een beetje in gaat verdiepen zal je ontdekken dat het een goed idee is om je koolhydraten te schrappen, of althans voor een groot gedeelte. Dat kan je doen door simpelweg minder producten te gaan eten met koolhydraten erin, maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan werken met shakes, eiwitshakes. Deze vervangen maaltijden, en zorgen er daarnaast voor dat je geen honger gevoel zult hebben.

Tip: Be-Slank – Maaltijdrepen

Hoe val je dan precies af?

Wanneer we uitgaan van de shakes, drink je voor een periode in plaats van elke maaltijd een shake, deze is voorzien van een hoog gehalte eiwitten waardoor je snel vol komt te zitten. Dit zet ook een ander proces in werking het ketose proces en daardoor zal je snel gaan afvallen. Na een bepaalde periode drie shakes op een dag zal dit langzaam afgebouwd worden, je gaat eerst terug naar één maaltijd per dag en later worden dit er twee en op het laatst weer gewoon drie. Wanneer je behoefte hebt om echter nog een shake te blijven drinken omdat je een slechte ontbijter bent of graag op gewicht wilt blijven kan dat heel prima. Doordat het een proces is zal je blijvend afvallen, je zult hiervoor echter wel op je voedingspatroon moeten letten, wanneer je meteen weer zeven dagen in de week pizza en kant en klaar maaltijden gaat eten dan is het effect maar van korte duur.

 

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *