Yoga is een prehistorische vorm van spirituele fitness, waarbij innerlijke rust centraal staat. Middels de oefeningen hou je je lichaam in balans, dit heeft positieve effecten op je innerlijke zelf en je ziel. De bedoeling van yoga is om via je geest of ziel je lichaam en gevoel te beheersen. Yoga vindt zijn oorsprong in het Hindoeïsme, het Hindoeïsme is een levensleer. En het einddoel volgens deze leer is zelfrealisatie, je zelf verheffen tot een hogere zelf.

Volgens het Hindoeïsme stammen alle zielen af van één hoofdziel (opperziel) en het doel van elk mens is om via zijn/ haar handelingen, doen en laten (karma), zijn/ haar weg terug te vinden naar de hoofdziel (dit noemt men zelfrealisatie). Als een mens dat bereikt, leidt het hem/haar tot verlossing en vereniging met de hoofdziel (Moksha/mukti). Niemand anders kan zelfrealisatie bereiken voor jou dan jijzelf en yoga is één van de middelen die jou kunnen helpen op weg naar zelfrealisatie. Het zorgt ervoor dat je lichaam, gevoel en ziel allemaal in balans komen.

Tegenwoordig is yoga niet alleen erkend in het Oosten, ook in de Westerse wereld is het een erkend en geaccepteerd praktijk. Als je besluit om deel te nemen aan yogalessen of ook als je al ver gevorderd bent in yogaoefeningen, heb je kleding nodig die jou kunnen ondersteunen. Tegenwoordig heb je keuze uit verschillende merken en modellen yoga kleding. Maar als je je zelf wil helpen naar een hoger bewustwording is het ook goed om te beginnen met de kleding. De organic yoga kleding is gemaakt uit organisch en biologisch materiaal. Hiermee lever je jouw bijdrage aan de bescherming van de natuur.

Goede yoga kleding zorgt ervoor dat je optimaal en zonder te veel ongemakken kan deelnemen aan alle yogaoefeningen. Een goede yoga legging zorgt ervoor dat alle strekoefeningen zonder vrees kan uitoefenen. Eén van de belangrijkste oefeningen van yoga is de Suryanamaskar (de zonnegroet), deze oefening is een combinatie van strek- en bukoefeningen. Als je een goede legging kiest kan je deze oefening uitvoeren zonder knellingen en vrees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *