Anabolen zijn stoffen die de spiergroei versterken. Dit middel wordt vooral gebruikt door sporters. Anabole middelen kun je in twee groepen  verdelen: de androgene anabole steroïden en andere anabole middelen. Anabole middelen is een categorie van stoffen die de spiergroei versterken. De categorie anabole middelen is in twee groepen te verdelen: de androgene anabole steroïden (AAS) en andere anabole middelen. Anabolen stimuleren niet alleen de eiwitaanmaak in de spieren, maar ze gaan ook de afbraak van spiereiwit tegen. Als je het dus gebruikt dan krijg je dikkere en sterkere spieren. Anabolen moet je gebruiken in combinatie met een intensieve training en goede voeding verrijkt met eiwitten.

De spieren beschikken over receptoren waaraan anabolen zich kunnen hechten. Als dit gebeurt dan ontstaat er een keten van reacties. Dit heeft als resultaat de aanmaak van meer eiwitten in de spieren. Dit verklaart de spieropbouwende werking van anabolen. Spieren bestaan immers voor een groot deel uit eiwitten. De spieren gaan groeien en worden dus dikker en sterker. De mate waarin anabolen de spiergroei bevorderen, hangt niet alleen af van de hoeveelheid anabolen die je gebruikt, maar ook van de hoeveelheid receptoren in de spieren. Zijn de receptoren in de spieren vol van de anabolen dan heeft het geen zin om no meer te gebruiken. Hier geldt dus niet; hoe meer je gebruikt, hoe beter het resultaat. Als er geen vrije receptor is kunnen de spieren ook niet groeien.

Ervaren krachtsporters die goed trainen gaan meer in kracht toenemen wanneer ze hun training combineren met het gebruik van anabolen. Hierdoor krijgen ze ook betere prestaties. Maar hier geldt de regel dat je ook een goede voedingspatroon erop na moet houden. Als je stopt met het gebruiken van anabolen dan neemt je kracht ook toe. Verder zijn ook de effecten van anabolen bij elke sporter anders.

Informatie afkomstig van: https://www.anabolenkopen-4u.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *