Vind je het fijn om zonder gewichtjes aan fitness te doen? Of toch wel met van die kleintjes om een beetje spiermassa erbij te krijgen. In ieder geval streef je ernaar fit te worden. Of om fit te blijven indien je dat al bent. Fitness oefeningen met behulp van het eigen gewicht zijn wel goed. Echter vind je dergelijke oefeningen niet zo spannen en wil je toch wat meer actie. Een fitness hulpmiddel zou de oplossing kunnen zijn. Maar welk hulpmiddel zou dat kunnen zijn? Het moet een hulpmiddel zijn dat een beetje of behoorlijk weerstand voor je creëert tijdens het trainen. Dat is het sleutelwoord, weerstand. Het gaat erom dat je voelt dat je kracht moet zetten bij het doen van de oefeningen. En dergelijke fitness spullen bestaan ook. Deze heten weerstandsbanden en speciaal voor jou zijn er degelijke weerstandsbanden die je online kunt bestellen.

De weerstandsband

Weerstandsbanden zijn niets minder dan een grote elastieken die uit natuurrubber, latex, vervaardigd zijn. De weerstandsbanden worden ook wel bootybands of hipbands genoemd omdat er veel oefeningen hiermee gedaan worden voor de benen en billen. De weerstandsbanden worden in verschillende maten en breedten uitgevoerd. Om zodoende verschillende niveaus van weerstand te creëren.

Az-Deals weerstandsbanden elastiek

Deze van Az-Deals is de aanvoerder van onze lijst. Het is een weerstandsbanden set van elastiek bestaande uit 11 onderdelen in totaal. Je krijgt 5 weerstandsbanden met elk een eigen kleur en weerstand. Bijzonder handig voor het doen van je fitness oefeningen.

Enkele voordelen

Enkele nadelen

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk voor meer informatie & prijs

Workout Gear bootybands – Mini Loops

De 2e op onze lijst is deze mooie set aan booty bands van het merk Workout Gear. Worden ook wel Mini Loops genoemd. Deze set bestaat uit 5 weerstandsbanden waarbij elke booty band een eigen kleur heeft. En een eigen gewicht aan spanning. Een te gekke set die je beslist bij je moet hebben voor een strakke fitness workout.

De voordelen

De nadelen

Tot besluit is deze set bootybands van Workout Gear zonder meer een goede. In het bijzonder voor het trainen van de benen, billen en de buikspieren. Maar, je kunt er ook nog diverse andere oefeningen mee doen en het is heel goedkoop.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Own Brand weerstandsbanden

Plaats nummertje 3 is voor deze set weerstandsbanden van Own Brand. Een set bestaande uit 3 weerstandsbanden van 35, 37 en 39 cm lengte waarvan elk een breedte van 8 cm. Uitermate geschikt voor weerstandsbanden fitness voor de billen. Natuurlijk ook voor de spieren van je benen en je buik.

Welke voordelen

Welke nadelen

Alles overziend is deze 3-delige booty bands set van Own Brand degelijk. De booty bands zullen niet gemakkelijk uitrekken. Deze zijn bovendien goedkoper dan die van Athletix en Douxe. Echter zijn het booty bands met hoge weerstandsspanningen dus wellicht niet voor de beginners.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Douxe weerstandsbanden set

Plek nummer 4 is voor deze 3-delige booty bands set van het merk Douxe. Booty bands in de maten small (13 inch), medium (15 inch) en large (17 inch). Elk met een eigen weerstandsspanning en elk 8 cm breed. Goed voor onder andere de benen, billen en buikspieren.

Voordelen

Nadelen

Op den duur een oerdegelijk 3-delig booty bands set voor jouw fitness behoeften. De prijs is iets hoger dan die van Own Brand terwijl het gewicht aan spanning van de booty bands niet is aangegeven. Feit is wel dat je er lang plezier aan zult hebben.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Athletix weerstandsbanden set

Nog een 3-delige booty bands set. Ditmaal van het merk Athletix en op de vijfde plek. Het is de duurste van de 3-delige booty bands sets. Dat maakt het niet minder goed. Deze set is ook ideaal voor de benen en billen. Ook voor fitness, fysiotherapie en krachttraining.

Enige voordelen

Enige nadelen

Tot slot over deze mooie set van Athletix. Het is zeker te gebruiken voor jouw cardio, fitness en krachttraining activiteiten. Tevens voor fysiotherapeutische doeleinden en yoga. Alleen is het gewicht van de weerstandsbanden niet aangegeven. Je zult dus zelf moeten nagaan met welke weerstandsband je begint.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Meer informatie weerstandsbanden

Verschillende sets verkrijgbaar

Er worden 2 verschillende weerstandsbanden sets behandeld in deze koopgids. Er zijn 2 sets die 5-delig zijn, van Az-Deals en Workout Gear. En drie 3-delige sets van de merken Athletix, Douxe en Own Brand. De 5-delige weerstandsbanden sets bieden meer mogelijkheden ondanks deze iets duurder in prijs zijn. Vooral de 5-delige set van het merk Az-Deals. Deze bestaat niet alleen uit tube vormige elastieke weerstandsbanden. Je krijgt ook hulpstukken mee die je kunt gebruiken voor een groot aantal verschillende oefeningen. Voor verschillende doeleinden. De set van Workout Gear bestaat ook uit 5 weerstandsbanden maar je hebt geen hulpstukken erbij. Je kunt dus niet op dezelfde manier oefeningen doen met de booty bands van Athletix, Douxe, Own Brand en Workout Geat als met de set van Az-Deals. Vandaar dat de laatstgenoemde op de 1e plaats staat.

Aanduiding gewicht aan weerstandsspanning

Het is toch wel belangrijk voor de klant, vooral bij online shoppen, om alle details te hebben van een product. In dit geval gaat het om weerstandsbanden kopen. Het is van belang dat het gewicht aan weerstandsspanning duidelijk wordt aangegeven. Dat is niet bij elk merk het geval, want bij de merken Douxe en Athletix ontbreekt deze essentiële informatie. Het is wel aangegeven bij de informatie van Athletix dat de beginnen sporter er gebruik van kan maken, maar concreet is er niets aangegeven over de weerstandsspanningen.

Makkelijk mee te nemen en overal trainen

Het grootste voordeel van elk van de booty band setjes is dat je een tasje meekrijgt. Je kunt de weerstandsbanden overal naartoe meenemen. Je hoeft niet per se naar de gym om aan cardio, fitness of krachttraining te doen. Gewoon in het comfort van je eigen huis kun je aan de slag met zo een weerstandsbanden set. En als je toch elders dan thuis wilt oefenen, heb je een handig tasje erbij waarmee je je weerstandsbanden gemakkelijk kunt meenemen.

Veilig en comfortabel

Elk van de setjes weerstandsbanden is vervaardigd uit veilig materiaal. Daarnaast is ervoor gezorgd dat de weerstandsbanden en eventuele hulpstukken van hoogwaardige kwaliteit zijn. Geen irritatie voor je huid en knijpen ook niet aan je lichaam. Verder absorberen deze zweet goed en zijn voorzien van antislip lagen om te voorkomen dat de booty bands afglijden van je lichaam. Deze ontbreken wel in het geval van het merk Workout Gear. En in het geval van Az-Deals gebruik je de weerstandsbanden met haken en handvatten. De handvatten zijn wel zweet absorberend en zijn vervaardigd met antislip technologie. In ieder geval bieden de verschillende setjes weerstandsbanden verschillende mogelijkheden voor fitness en een mooi figuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *